Vårsuppe med grønne grønnsaker

Vårsuppe er full av grønne, næringsrike grønnsaker. Dette er en kjøttfri suppe som du enkelt lager vegetar ved å bruke grønnsakskraft. Prøv gjerne vårsuppe med grønnkålpesto i ved servering. Se oppskrift på grønnkålpesto her.

 

Vårsuppe

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
100 g helkorn, bygg eller hvete (bløtlegges over natten)
100 g frosne, grønne erter
6 asparges, kuttet av bunn og delt i to på langs
1/2 pk aspargesbønner, kuttet topp og bunn
1 pk sukkererter
1/2 bunt vårløk, tatt av ytterste skall og bunn, delt i to
1 L kyllingkraft- eller buljong
Friske urter
Salt

vårsuppe-grønnkålpesto

Slik lager du vårsuppe

Gjør klar kaldt vann, gjerne med isbiter. Kok opp kraften, og ha i de bløtlagte helkornene. Kok dem til de er møre, ca. 30 min.

 

Kok opp vann, ha i godt med salt og forvell grønnsakene etter tur. Du kan bruke det samme kokevannet. De skal forvelle veldig kort, og fremdeles være sprø. Bruk en hjulsleiv til å ta opp grønnsakene med og legg dem i iskaldt vann.

 

Ved servering, ha de forvellede grønnsakene i kyllingkraften. Server med friske urter og en god skje grønnkålpesto i hver suppeskål.

 

Tips – Forvelling av grønnsaker

Forvell grønnsakene i saltet vann og ikke kok de direkte i kraften. Da blir de mye mer delikate, og du har kontroll på at de ikke blir overkokte. Legger du dem rett fra kokende vann til iskaldt vann, stopp er du kokeprosessen inni grønnsakene mye fortere, og de blir sprø og fine! Salt vann gir god smak og gjør også at grønnfargen holder seg bedre.

Del da vel!

Les mer:

Grønnkålpesto

Grønnkål er den mest vitaminrike grønnsaken, proppfull av næringsstoffer. Dette gjør grønnkål til noe av det sunneste du kan spise! Lager du din egen grønnkålpesto har du tilbehør til gr... Les mer>

Hjemmelaget nudelsuppe

Prøv hjemmelaget nudelsuppe med gode råvarer. Oppskriften på nudelsuppe er vanskelig å legge fra seg når man først har prøvd den en gang. Med smaker av ingefær, koriander og vårløk. Denne su... Les mer>

Kyllingsuppe med svartkål og søtpotet

Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Dette er en næringsrik bladkål som vi har brukt i en suppe med kylling. I suppen har vi også søtpotet, som er knall oransje og rik på ... Les mer>