Restesuppe med pinnekjøtt

Pinnekjøtt er perfekt i en restesuppe! Har du grønnsaker i kjøleskapet, bruker du det du har. Poenget er jo tross alt å ikke kaste gode råvarer.

Vi har hørt hvordan vi nordmenn kaster mye mat. Finn retter hvor du enkelt kan variere med de grønnsakene eller råvarene du allerede har.

En gjenganger hos oss er restesuppe. Supper er en god måte å få i seg grønnsaker på, og du kan lage de i mange varianter. Bruk gjerne noen av oppskriftene vi har delt og finn din egen vri.

 

Restesuppe med Pinnekjøtt

Ca 4 porsjoner

Husk at det varierer hvor salt pinnekjøttet er. Pass på å ikke salte ekstra før du har kjøttet i ved servering.

Dette trenger du:
3-4 gulrøtter
3-4 poteter
1/4 kålrabi
1 selleristang
1 squash
1/2 purreløk
1 medium løk
2 ss smør
1 hel tomat
1 L kjøttkraft eller buljong
Vann (slik at det dekker grønnsakene i kjelen)
200 g hermetiske kikerter
Pinnekjøtt, delt/revet
Persille eller andre urter

Slik lager du restesuppe med pinnekjøtt

Skrell og hakk grønnsakene i terninger. Purre er ofte full av jord, så skjær vekk det mørkegrønne, del den på langs og skyll den godt før du kutter purren i passelige stykker. Unntaket er løken og tomaten. De beholder du hele.

Smelt smøret i en stor gryte og ha i grønnsakene, unntatt den halve løken og tomaten. La det surre et par minutter, rør litt rundt. Hell over buljongen og dekk med kaldt vann. Varm opp pinnekjøttet, gjerne ved å dampe det.

Kok opp og skum suppen dersom det er nødvendig. Ha i persille, tomat og den halve løken. La det småputre i en liten time. Ha kikertene i gryten med grønnsakene.

Smak på kraften, synes du det trengs, ha i en buljongterning til. Vær varsom med å ha salt i, pinnekjøtt kan være salte saker, det samme gjelder buljong.

Når pinnekjøttet er varmt, river du det møre kjøttet i biter og har i suppeskåler. Øs over de varme grønnsakene og avslutt med frisk persille eller andre urter.

Del da vel!

Les mer:

Suppesøstrene i A-magasinet

Søstrene bak selskapet Mere Mat selger egenproduserte supper gjennom kiosker og matbutikker. De har brukt store deler av fødselspermisjonen sin på å få folk med dårlig tid til å raske med seg n... Les mer>

Gryteretter er perfekt til middagsbesøk

Gryteretter er perfekt til middagsbesøk. Gjør klar alt på forhånd og la den godtgjøre seg mens du tar imot gjestene. Cassoulet er en gryterett man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. D... Les mer>