Grønnkål – Full av næring

Grønnkål er en skikkelig næringsbombe. Den er rik på en rekke vitaminer i tillegg til fiber og viktige mineraler. Dette er en lettvint vegetarsuppe, men lag den gjerne med hvite bønner, chorizo eller noen gode pølser.

Caldo Verde (Hurtigversjon)

Dette trenger du:
4 cherrytomater, delt i to
Olivenolje
Balsamico
1 rødløk, finhakket
3 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 L grønnsakskraft eller buljong
2 store poterer
400 g grønnkål
1 ts paprikapulver
Persille

Fremgangsmåte:

Del cherrytomatene i to. Fjern de tykke stilkene på grønnkålen, vask og kutt bladene i biter som passer i en spiseskje. Skrell potetene og skjær i tynne skiver.

Varm olivenolje på middels varme i en kasserolle, stek løk paprikapulver og hvitløk på middels varme til løken er blank. Ha i cherrytomatene og stek et par minutter til. Tilsett kraft og poteter og la koke en halvtimes tid til potetene er gjennomkokt. Ha da i grønnkålen og la putre i ca. 5 minutter.

Dryss over frisk, finhakket persille og ha gjerne en skvett olivenolje i ved servering.

Del da vel!

Les mer:

Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i den... Les mer>

Persillerot og hasselnøttsuppe

Dette er en høstklassiker som vi laget sammen med Fru Timian. Det er en mild og kremet suppe som er god når du skal kose deg under et ullpledd en kjølig høstdag. Se video under for tips til hvorda... Les mer>