Superenkel tomatsuppe

Lag tomatsuppe av overmodne røde tomater. Overmodne tomater har mer antioksidant enn ferske. Med litt slitne tomater får du en deilig tomatsuppe du kan nyte sammen med sprø krutonger.

Visste du at tomater er sunnere når de er varmet opp? Det er fordi tomater inneholder et kraftig antioksidant som blir enda kraftigere om du koker eller steker den.

 

Tomatsuppe med krutonger

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
2 ss olje til steking
1 medium stor løk, grovhakket
2 hvitløksfedd, most
2 ss tomatpuré
200 g mørkerøde, overmodne tomater
1 L grønnsakskraft eller buljong
200 g hakkede tomater på boks
Eplejuice
Salt og pepper
Landbrød

superenkel-tomatsuppe

Slik lager du superenkel tomatsuppe

Varm oljen i en gryte på middels varme. Stek løk og hvitløk til løken er blank. Rør inn tomatpuré og tomater. La det surre i 3-4 minutter.

Hell over buljong og hakkede tomater. Kok opp og la det putre videre i et kvarter.

Mos suppen med en stavmikser. Ha i en klunk eplejuice, og smak til med salt og pepper. Ha gjerne extra virgin olivenolje, krutonger og fersk basilikum på ved servering.

Slik lager du egne krutonger

Skjær landbrødet først i skiver, så deler du skivene i terninger. Ha terningene i en bolle og dryss over olivenolje, salt og pepper. Rør rundt så alle brødterningene får med seg krydder og olje. Varm opp stekepannen og stek terningene på middels høy varme. Dette går raskt så her gjelder det å følge med.

Del da vel!

Les mer:

Tomat, squash & basilikum

Serveringstips Vår tomatsuppe er ekstra god med noe godt tilbehør. Ferske mozzarellabiter eller krutonger er deilig i suppen. Server gjerne landbrød med en god olivenolje og balsamico til. Eller p... Les mer>

Superenkel sellerirotsuppe

Dette er en lettvint og enkel oppskrift på sellerirotsuppe. Sellerirot er full av godsaker for kroppen, og styrker immunsystemet. Sellerirotsuppe har deilige smaker av kardemomme og ingefær. Smakful... Les mer>

På tur med suppe på termos

På tur er det godt å ha med seg noe næringsrik påfyll. Fyll termosen med favorittsuppen din, og la sjokoladen ligge inntil videre. På tur på fjellet er det ekstra godt med noe som varmer. Matti... Les mer>