Superenkel sellerirotsuppe

Dette er en lettvint og enkel oppskrift på sellerirotsuppe. Sellerirot er full av godsaker for kroppen, og styrker immunsystemet. Sellerirotsuppe har deilige smaker av kardemomme og ingefær. Smakfull og kremet, perfekt å nyte en høstkveld.🍦 Skikkelig sunne godsaker er godt å styrke seg på.

 

Sellerirotsuppe med kremet topping (2-3 krus)

Dette trenger du:
1 mellomstor sellerirot
1 purre, den lyse delen
1 ss smør
1 ts kardemomme
5 dl grønnsakskraft/buljong (Evt. hønsekraft)
Salt og pepper
Til kremet topping: 2 dl crème fraîche, 50 g finrevet ingefær og en skvis lime.

Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i terninger. Smelt smør i en kasserolle og stek selleri og purre i ca. 5 minutter. Ha i kardemomme og stek noen minutter til. Tilsett kraft/buljong og evt. ekstra vann så det dekker grønnsakene. Kok til grønnsakene er møre og mos det hele med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i krus og spis med en klatt kremet topping. Ha gjerne også en skvett extra virgin olivenolje på.

Del da vel!

Les mer:

Blomkål – En god kilde til protein

Blomkål har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til vekst i muskelmassen. Blomkål er også rik på vitamin C og kostfiber. Kostfiber finner du i rotgrønnsaker og er godt for fordøy... Les mer>

Persillerot og hasselnøttsuppe

Dette er en høstklassiker som vi laget sammen med Fru Timian. Det er en mild og kremet suppe som er god når du skal kose deg under et ullpledd en kjølig høstdag. Se video under for tips til hvorda... Les mer>