Superenkel gulrotsuppe

Gulrotsuppe er perfekt hverdagsmat! Gulrot er godt for syn og hud. Og den er utrolig enkel å variere. Prøv en mer asiatisk variant med sitrongress, ingefær og koriander. Eller en mykere variant med søtpoteter. Kanskje en appelsin?

I august og september deler vi 5 superenkle oppskrifter på næringsrike grønnsakssupper. De finner du her etterhvert som de legges ut.

Gulrot inneholder mye kostfiber, og er kalorifattig. Gulrot er rik på betakaroten som omdannes til A-vitamin i kroppen. A-vitamin er godt for syn og hud.

 

Gulrotsuppe med kokos

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
olje til steking
1 medium stor løk, grovhakket
6 store gulrøtter, delt i grove biter
8 dl kraft eller buljong
2 dl fyldig kokosmelk
Salt og pepper
Ferske urter
Kikerter eller cashewnøtter hvis du vil

gulrotsuppe

Slik lager du gulrotsuppe

Varm olje i en gryte og ha i løken. Stek til løken er blank. Ha i gulrøtter og la det surre i 2-3 minutter.

Hell over kraft/buljong og kok til gulrøttene er møre, det tar ca. 5-10 minutter.

Mos suppen med en stavmikser, tilsett kokosmelk og varm under omrøring. Smak til med salt og pepper. Serveres med ferske urter som persille og koriander.

 

Topping: Kikerter og cashewnøtter er godt i denne suppen. Varm litt olje i en stekepanne og stek kikertene i noen minutter. Dryss gjerne over litt spicy kryddere. Cashewnøttene grovhakker du.

Del da vel!

Les mer om våre produkter:

Grønnkålsuppe med kokos

Dette er en kremet grønnkålsuppe med kokosmelk. Den er god på smak og ikke minst er det mange fordeler med grønnkål. Supper er en god måte å få i seg mye grønnsaker på, og denne suppen varme... Les mer>

Gulrøtter, chili & ingefær

Serveringstips Vår gulrotsuppe med chili og ingefær er ekstra god med asiatiske smaker. Dampede biter søtpotet smaker herlig i gulrotsuppen! Ønsker du en mer thai-inspirert suppe, prøv med biter... Les mer>

Nyhet! Gulrotsuppe med kokosmelk

Vi har erstattet matfløten i suppen "Gulrøtter, chili og ingefær" med kokosmelk. Det gjør også gulrotsuppen melkefri og vegansk. Kokosmelk har en mild smak som gir gulrotsuppen sødme og gjør de... Les mer>