Squashsuppe

Squashsuppe er en lett suppe, både i innhold og i måten den er laget på. Squash er kalorifattig, og grønnsaken kan gjerne brukes i stedet for pasta i ulike retter. Squash tiltrekker seg nemlig smakene den blandes med. Baker du squashen du skal bruke i squashsuppe i ovnen, får de mer smak. Norske squash er i sesong fra juni til september.

Ha gjerne hvit fisk eller kamskjell til denne suppen!

Squashsuppe med bakt squash og spinat

Dette trenger du:
1 medium stor løk, finhakket
1 stor potet, skrelt og delt i terninger
2 store squash
2-3 håndfuller med spinat
0,5 L grønnsakskraft eller buljong
3 ss olivenolje
1/4 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
Salt og pepper
Bladpersille

Fremgangsmåte

Del squashen i to på langs og legg på stekebrett. Dryss over kryddere og skvett over olivenolje. Stek den på 180 grader i ca. 15-20 minutter. Varm mesteparten av olivenoljen i en gryte, tilsett løk og stek til løken er blank. Ha så i potetterninger og hell over grønnsakskraft.

 

La suppen putre i ca. 20 minutter til potene er møre. Del squashen i biter og ha mesteparten i gryten sammen med spinaten. Spar noen biter squash til servering. La det hele koke et par minutter til. Ha i en liten håndfull bladpersille og mos suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Del da vel!

Les mer:

Nydelige asparges

Grønne asparges er i sesong i Norge i mai-juni. Asparges er fullpakket med vitaminer og mineraler, og bidrar blant annet til et bedre immunsystem. Asparges er rett og slett godt for deg, også er det... Les mer>

Ny vegansk linsesuppe!

Vegansk linsesuppe med søtpotet, gresskar og en god del spinat. Linsesuppen egner seg godt som en lett middag eller et godt mellommåltid, og er perfekt etter trening! Hell i en kasserolle og la putr... Les mer>