Smeltet sjokolade og skogsbær

Her er oppskrifter på to dessertsupper. En søt og fyldig suppe med mintsjokolade, og en friskere suppe med skogsbær og crème fraîche.

SJOKOSUPPE (4-6 porsjoner)

I tillegg til denne versjonen med mint, kan du også lage med smakene appelsin, ingefær eller chili for eksempel.

Ingredienser:

  • 300 g mørk sjokolade
  • 4 små Fazermint, After Eight eller annen mintsjokolade
  • 2 dl fløte
  • 2 dl melk

Fremgangsmåte: Del den mørke sjokoladen i biter og smelt den over et vannbad. Hell i fløten og melken og ha i mintsjokolade. Bland alt godt sammen til det blir en fin og jevn sjokoladesaus. Blir den for tykk, spe med mer melk. Server med mintblader og gjerne noen ekstra biter mintsjokolade.

SKOGSBÆRDRØM (4 porsjoner)

Lag gjerne hjemmelaget vaniljesukker (se under) som du kan bruke både til denne suppen og til annet.

Ingredienser:

  • 400 g blandede skogsbær, friske eller frosne
  • 3 ss hjemmelaget vaniljesukker, eller vanlig sukker og 1ts vaniljepulver
  • 1 dl vann
  • en skvis sitronsaft
  • 4 ss fløte
  • 4 ss crème fraîche

Fremgangsmåte: Kok opp bærene, vann og vaniljesukker og la det småkoke i 5 minutter. Mos suppen og sil den. Smak til med sitronsaft. Server med en klatt crème fraîche blandet med fløte eller vaniljes, og ha revet sjokolade på toppen.

Hjemmelaget vaniljesukker: Del en vaniljestang eller to på langs, skrap ut frøene og bland det hele med sukker. Oppbevar på Norgesglass eller tilsvarende med tett lokk.

Del da vel!

Les mer:

Blomkål – En god kilde til protein

Blomkål har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til vekst i muskelmassen. Blomkål er også rik på vitamin C og kostfiber. Kostfiber finner du i rotgrønnsaker og er godt for fordøy... Les mer>

Mere Suppe, takk! (Appetitt)

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe! Dette er histori... Les mer>