Smaken av Oslos beste supper

Hvor spiser du den beste suppen ute i Oslo? Det er flere steder i Oslo med suppe på menyen, og det finnes gode varianter av pho og ramen. Matjournalist og blogger Tjodunn Dyrnes og familien har spist ute i Oslo hver uke et helt år.

– Det ble jo ganske dyrt for vi betalte for alt selv, men vi hadde regnet med å bruke hele feriebudsjettet vårt. Samtidig fikk vi et fellesprosjekt, og opplevelsen av å kose oss sammen som familie.

Bloggen Smaken av Oslo ble startet som et familieprosjekt av Tjodunn, mannen Per og sønnen deres Storm. Familien er opptatt av gode råvarer, balanserte smaker og gjerne en overraskelse.

Etter at suppefavoritten Lokk ble lagt ned i sommer, er det ingen klar favorittrestaurant når det gjelder supper. Favorittsuppen er en gulrot- og ingefærsuppe med opppskrift fra Bestemor Lillys kjøkken.

Her er steder i Oslo som serverer gode supper:

1. Da Lat Café: En god nummer to etter Lokk. Dette er en liten og morsom vietnamesisk restaurant som serverer deilig pho suppe med mye smak!

2. The Pink Elephant: Ny indisk fine-dining restaurant på Tjuvholmen. Bestilte en så god vegetarsuppe at jeg nesten ble forelsket sist jeg var der!

3. Sapporo Ramenbar på Vulkan, ved Mathallen: En annen favoritt-suppe enn pho er ramen. Vi fikk smaken på denne japanske kraftsuppen i New York. Her i Oslo har vi spist ramen hos Sapporo.

4. Ostebutikken på Gründerløkkas boullabaisse er knallgod. Også er det så koselig der! Du åpner døren og stiger rett inn i Paris.

Del da vel!

Les mer:

Gulrøtter, chili & ingefær

Serveringstips Vår gulrotsuppe med chili og ingefær er ekstra god med asiatiske smaker. Dampede biter søtpotet smaker herlig i gulrotsuppen! Ønsker du en mer thai-inspirert suppe, prøv med biter... Les mer>

Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske lins... Les mer>