Satser på bærekraftig mat

Mere Suppe var det første ferske suppeproduktet i norsk dagligvarehandel, og har vært en spydspiss innen kategorien. Nå vil søstrene bak suksessen også være best når det gjelder miljø og bærekraft.

Les hele artikkelen ved å klikke her: Mere Mat PDF.

Det har skjedd noe det siste året. Den vanlige forbruker er opptatt av miljø og bærekraft på en helt annen måte enn tidligere.

Det setter høyere krav til oss som leverandør og gjør oss mer bevisste på hva vi kan gjøre bedre. Det er kjempebra, sier Jannike Isachsen. Sammen med søsteren sin Elisabeth Isachsen Rye-Florentz gründet hun bedriften Mere Mat for ni år siden.

Den lille suppeleverandøren gjør allerede mye bra, og har i snart ti år levert fem varianter av Mere Suppe til alle de tre store dagligvarekjedene; Norgegruppen, Coop og Rema. I sortementet har de fire vegetariske produkter, tre av disse er veganske.

mere-suppe-vegetar mere-gryte

Norskprodusert og kortreist

Fra å koke supper selv på et storkjøkken, samarbeider søstrene nå med en produsent i Stokke i Vestfold, som også sørger for innkjøp av råvarer. Kyllingkjøtter er alltid norsk og mesteparten av grønnsakene er også norske og kortreiste.

Redusert matsvinn

Fra starten av har Mere Suppe vært tappet på én-porsjons plastbeger. De siste årene har de fått henvendelser fra forbruker om det er mulig å erstatte plastbegeret med annen emballasje.

Begrene er ikke så lette å erstatte da de bidrar til god holdbarhet for produktene som igjen minsker matsvinn. Plasten vi bruker er resirkulerbar, og den er mye mindre energikrevende å produsere enn annen type emballasje. Den lave egenvekten til plast gjør også at CO2-utslippene i forbindelse med transport blir betydelig lavere enn med for eksempel glass, sier Elisabeth.

Søstrene synes at det er veldig bra at handelen jobber for å fjerne all unødvendig plast.

Det skjer utrolig mye innen emballasjeutvikling, som vi følger med på. Vi prøver også å påvirke vår leverandør til å produsere begrene vi bruker med enda større andel resirkulert plast, sier Jannike.

Best før men ikke dårlig etter

Både ute i butikk og via Facebook og mail får søstrene utrolig mange nyttige tilbakemeldinger.

Vi får ros når folk ute i butikkene smaker på maten vår, det er veldig hyggelig. Det hender også at vi får kjeft, og det er lærerikt. En av de beste mailene jeg har fått fikk jeg fra Silje som truet med at hun aldri ville kjøpe Mere Suppe igjen, fordi vi bidrar til matsvinn. Hun hadde spist en gulrotsuppe flere uker etter utløpsdato, og den var like god. Silje har selvsagt rett, og vi endrer fra «siste forbruksdag» til «best før», avslutter Elisabeth.

Del da vel!

Les mer:

Laget suppe kveldstid i en 60 liters gryte

Elisabeth Isachsen hakker raskt opp de grønne bladene som ligger foran henne. I kjelen ved siden av surrer allerede fennikel og purre. Sammen med storesøster Jannike Isachsen står hun bak det nye s... Les mer>

Mere Suppe er testvinner: Ferske porsjonssupper

Det kommer stadig flere ferske porsjonssupper i butikkhyllene. Og et varmt måltid suppe er super mat for de som vil ned i vekt da det er mettende og næringsrikt. Les mer om suppe i kostholdet og se ... Les mer>

Nyhet! Melkefri og vegansk gulrotsuppe

Vi lytter til kundene våre, og har nå erstattet matfløten i suppen "Gulrøtter, chili og ingefær" med kokosmelk. Det gjør at suppen nå er melkefri og vegansk. Kokosmelk har en mild smak som g... Les mer>