lammegryte

Det marokkanske kjøkkenet er særlig smaksrikt og spennende. I Lam Tagine er krydder viktig, og Ras el hanout er en klassisk krydderblanding.

 

Vi lager vår egen variant med blant annet spisskummen, kanel, koriander, muskat og kardemomme.

 

Vår Lam Tagine er laget med aprikos, søtpotet og gresskar. Smaksrik og kraftig, men også litt søt. Couscous hører til, og balanserer retten.

 

Lam tagine er laktosefri.

Ingredienser Lam Tagine

Norsk lammekjøtt (40 %), vann, søtpotet (14 %), flaskegresskar (9 %), løk, tørket aprikos (4 %), ras el hanout (1,5 %) (korianderfrø, spisskummenfrø, ingefær, gurkemeie, kanel, kardemomme, muskat, chilipulver, nellik og svart pepper), oksefond/buljong (aroma, storfeekstrakt (1,6 %), karamellisert sukker, krydder (hvit pepper), rosmarinekstrakt), sultana rosiner, olivenolje, akasiehonning, fersk ingefær, grønnsaksfond/buljong (grønnsaksekstrakt (5 %) (kinakål, gulrot, sopp, brokkoli, paprika), grønnsaksaroma, krydderekstrakt (paprika, persille, rosmarin), fersk hvitløk og salt.

Næringsinnhold per 100g per enhet
Energi (kJ) 565 2714
Energi (kcal) 133 641
Fett 5,0 g 23,8 g
hvorav mettede fettsyrer 1,6 g 7,7 g
Karbohydrater 16,0 g 76,8 g
hvorav sukkerarter 2,7 g 12,8 g
Kostfiber 1,7 g 8,0 g
Protein 7,7 g 36,8 g
Salt 0,6 g 2,9 g

Del da vel!

Lage selv? Så enkelt er det!

Ønsker du å lage Mere Gryte Lam Tagine selv? Her deler vi oppskriften, bruk gjerne couscous fullkorn som vi bruker. Lam Tagine (4 …

Les mer >>

Flere produkter