Kyllingsuppe med indisk curry og grønnsaker
500g
En indiskinspirert kyllingsuppe med masse deilige grønnsaker og kokosmelk. Suppen er en variant av den klassiske suppen Mulligatawny. For å være sikker på at suppen ikke inneholder noe tullball har vi laget curryen i suppen selv; knust ingefær, hvitløk, gurkemeie, chili, cumin, koriander, sennepsfrø og bukkhornsfrø sammen med tomatpuré og eddik. Det gir en oppkvikker av en suppe som metter!
Og som alltid inneholder suppen bare ekte, gode råvarer, ingen tilsetningsstoffer og er ikke utlraprosessert.
Det kaller vi BARE BRA INNHOLD!
Fri for: Gluten- og melkefri.
Næringsinnhold per enhet er for 500 g.
Ingredienser
Vann, kokosmelk, kyllinglårkjøtt (14 %), gulrot (11 %), stangselleri
(11 %), løk (11 %), potet, currypaste (tomatpuré, fersk ingefær, eddik, olivenolje, vann, fersk hvitløk, bukkehornsfrø, chili, spisskummen, sennepsfrø, koriander, salt og gurkemeie), rapsolje, salt og fersk koriander (0,5 %).
Næringsinnhold | Per 100 g | Per enhet |
---|---|---|
Energi | 320 kJ (77 kcal) | 1601 kJ (384 kcal) |
Fett | 5,1 g | 25,6 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 3,2 g | 15,9 g |
Karbohydrater | 4,1 g | 20,6 g |
- hvorav sukkerarter | 2,1 g | 10,7 g |
Kostfiber | 1,1 g | 5,8 g |
Protein | 3,6 g | 17,8 g |
Salt | 0,6 g | 3,1 g |
Kalium (K) | 250 mg | 1252 mg |
Magnesium (mg) | 23 mg | 114 mg |
Serveringstips
Kyllingsuppen er en fyldig og mettende suppe med kyllinglårkjøtt. Men du må gjerne tilsette ekstra kylling hvis du ønsker det. Kyllinglår gir mer smak enn kyllingfilet.
Hvis du ønsker en enda fyldigere suppe kan du tilsette ekstra gule linser ved oppvarming.
Kyllingsuppen smaker også godt med nanbrød og raita til.
Litt grovhakket fersk koriander på toppen gjør susen.