curry-gryterett

Thailandsk mat har en nydelig balanse mellom sterkt, surt, søtt, salt og bittert. Selve grunnlaget i «Green Curry» er currypastaen, som er laget med blant annet grønn chili, sitrongress, galangal og kaffirlime.

 

Pastaen i Green Curry kan du kjøpe, eller lage selv slik vi har gjort. Råsterk, men veldig god i den ferdige retten!

 

Jasminris hører til; det mildner curryen og gjør at Green Curry får en fin helhet.

 

Mere Gryte Green Curry er et glutenfritt og laktosefritt produkt.

Ingredienser i Green Curry med jasminris

Norsk kyllinglårkjøtt (30 %), kokosmelk (27 %) (kokosnøttekstrakt og vann), aspargesbønner (7,5 %), thai aubergine (5 %), green curry paste (store grønne chili, fersk sitrongress, sjalottløk, fersk galangal, fersk hvitløk, kaffir limejuice, kaffir limeskall, kaffirblader, små grønne chili, ferske korianderblader, korianderfrø, rekepasta (reker acetes spp. og salt), korianderfrø og svart pepper), rød chili, bambusskudd, fiskesaus (ansjos, vann, salt, sukker), tamarind, kyllingfond/buljong (aroma, løk, pepperekstrakt, karri, karamellisert sukker), palmesukker og thaibasilikum.

Næringsinnhold per 100g per enhet
Energi (kJ) 447 2147
Energi (kcal) 106 510
Fett 4,6 g 21,8 g
hvorav mettede fettsyrer 3,3 g 15,8 g
Karbohydrater 11,3 54,2 g
hvorav sukkerarter 1,1 g 5,2 g
Kostfiber 0,5 g 2,2 g
Protein 5,1 g 24,3 g
Salt 0,6 g 2,6 g

Del da vel!

Lage selv? Så enkelt er det!

Her er oppskriften vår hvis du vil lage Mere Gryte Green Curry selv. Ingen hemmeligheter, til og med curry pasten lager vi fra bunnen av med egen oppskrift.

Les mer >>

Flere produkter