Blomkålsuppe med persillerot og nepe

530g

Blomkålsuppe med nepe og persillerot er en herlig, kremet suppe med biter av blomkål. Blomkål har et høyt innhold av fiber, folat, og vitamin C, som bidrar til å øke jernopptaket. Dette er en suppe som ikke bare smaker godt, men gjør godt. Hvem har sagt at ikke barn liker grønnsaker? Vår erfaring er i hvert fall at de elsker denne suppen!

Og som alltid inneholder suppen bare ekte, gode råvarer, ingen tilsetningsstoffer og er ikke utlraprosessert.

Det kaller vi BARE BRA INNHOLD!

Fri for: Gluten.

Vegetar.

Lag suppen selv!

Ingredienser

Vann, blomkål (33 %), persillerot (6 %), løk (5 %), matfløte (melk), nepe (3 %), potet, crème fraîche (melk), smør (fløte (melk), salt, melkesyrekultur, vitamin D), salt, olivenolje og sort pepper.

Næringsinnhold Per 100 g Per enhet
Energi 240 kJ (58 kcal) 1270 kJ (305 kcal)
Fett 4,2 g 22,4 g
- hvorav mettede fettsyrer 2,2 g 11,7 g
Karbohydrater 3,0 g 16,1 g
- hvorav sukkerarter 2,0 g 10,9 g
Kostfiber 1,1 g 6,0 g
Protein 1,3 g 7,0 g
Salt 0,59 g 3,14 g
Servering blomkalsuppe

Serveringstips

Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Det sprø, gylne baconet er en fin kontrast til den fløyelsmyke suppen.

Vegetartips

Hva med en tradisjonell vri? Kok noen buketter blomkål til å ha i suppen ved servering og riv muskatnøtt over.

Ristede gresskarkjerner er crisp tilbehør. Varm en stekepanne og roter gresskarkjernene rundt. Det går raskt så følg med! Friske urter som gressløk og persille er også godt til.