Blomkålsuppe med persillerot og nepe
530g
Blomkålsuppe med nepe og persillerot er en herlig, kremet suppe med biter av blomkål. Blomkål har et høyt innhold av fiber, folat, og vitamin C, som bidrar til å øke jernopptaket. Dette er en suppe som ikke bare smaker godt, men gjør godt. Hvem har sagt at ikke barn liker grønnsaker? Vår erfaring er i hvert fall at de elsker denne suppen!
Og som alltid inneholder suppen bare ekte, gode råvarer, ingen tilsetningsstoffer og er ikke utlraprosessert.
Det kaller vi BARE BRA INNHOLD!
Fri for: Gluten.
Vegetar.
Ingredienser
Vann, blomkål (33 %), persillerot (6 %), løk (5 %), matfløte (melk), nepe (3 %), potet, crème fraîche (melk), smør (fløte (melk), salt, melkesyrekultur, vitamin D), salt, olivenolje og sort pepper.
Næringsinnhold | Per 100 g | Per enhet |
---|---|---|
Energi | 240 kJ (58 kcal) | 1270 kJ (305 kcal) |
Fett | 4,2 g | 22,4 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 2,2 g | 11,7 g |
Karbohydrater | 3,0 g | 16,1 g |
- hvorav sukkerarter | 2,0 g | 10,9 g |
Kostfiber | 1,1 g | 6,0 g |
Protein | 1,3 g | 7,0 g |
Salt | 0,59 g | 3,14 g |
Serveringstips
Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Det sprø, gylne baconet er en fin kontrast til den fløyelsmyke suppen.
Vegetartips
Hva med en tradisjonell vri? Kok noen buketter blomkål til å ha i suppen ved servering og riv muskatnøtt over.
Ristede gresskarkjerner er crisp tilbehør. Varm en stekepanne og roter gresskarkjernene rundt. Det går raskt så følg med! Friske urter som gressløk og persille er også godt til.