Persillerot og hasselnøttsuppe

Dette er en høstklassiker som vi laget sammen med Fru Timian. Det er en mild og kremet suppe som er god når du skal kose deg under et ullpledd en kjølig høstdag. Se video under for tips til hvordan du fjerner skallet på hasselnøttene.

Dette trenger du:
1 ss smør
2 sjalottløk
4-5 stk persillerot
2-3 mandelpoteter
4,5 dl kyllingkraft eller buljong
0,5 dl kremfløte
40 g hasselnøtter

Varm ovnen til 180 grader. Legg hasselnøttene i en ildfast form og sett dem inn i ovnen. Ta dem ut når skallene har begynt å sprekke opp litt, etter ca. 10 minutter. La hasselnøttene kjøle seg ned. Legg dem så i et kjøkkenhåndkle og gni nøttene til du fjerner mesteparten av skallet.

Mens nøttene er i ovnen, skreller du løk, persillerot og poteter. Del grønnsakene i terninger.

Smelt smøret i en gryte og stek løken på svak varme til den er blank, ha da i grønnsaker og stek videre i 5 minutter. Husk å sett av noen hasselnøtter du kan bruke til topping. Kok opp kyllingkraft og ha i gryten sammen med hasselnøttene. Kok litt til før du moser det hele med en stavmikser. Visp kremen og vend inn før servering.

Del da vel!