Perfekt suppe til Halloween!

Dette må være den perfekte middagen å servere til Halloween. Et gresskar fylt med en deilig suppe av muskatgresskar og søtpotet. Muskatgresskar kalles også flaskegresskar eller butternut squash. Denne oppskriften gir 6-8 porsjoner, og kan selvfølgelig nytes en hvilken som helst høstdag.

Dette trenger du:
1-2 ss smør
1-2 ss olje
1/2 løk
2 søtpoteter
1 muskatgresskar
1 vanlig, mindre gresskar (til servering)
1 ts fennikelfrø
1 ts knuste korianderfrø
1 kanelstang, knekt i to
1-2 hvitløksfedd
Salt
6-7 dl kyllingkraft eller buljong

Fremgangsmåte:

Skrell søtpotetene og skjær dem i tykke skiver. Vask (men ikke skrell) muskatgresskaret, del det i to og ta ut frøene. Skjær muskatgresskaret i ca. 6 båter.

Legg det hele på to stekebrett. Mos et par fedd med hvitløk og ha med. Knus fennikel og korianderfrø og strø over, dryss over litt olje og legg kanelstengene på toppen.

Bak i ovnen på ca. 180 grader til de er møre, det tar ca. 40 minutter.

I mellomtiden skreller og skjærer du løken i tynne skiver. Stek den i Skrell løken i ca. 10 minutter på svak varme i litt smør til den er blank. Sett det til side.

Kok opp kyllingkraft eller buljong og sett til side. Skjær toppen av det vanlige gresskaret og bruk en skje til å skrape ut hinner og frø.

Når grønnsakene i ovnen er møre, ta dem ut av ovnene å la dem kjøle seg ned litt. Skrap gresskarkjøttet ut av skallet og ha det hele i gryten med løken. Hvis du ikke vil ha så sterk smak av kanel, tar du ut kanelstangen. Hell over varm kyllingkraft og kok i ca. 5-10 min.

Mos det hele og hell suppen i det uthulete gresskaret. Smak til med salt, og ha gjerne ristede gresskarkjerner på som topping.

Del da vel!

Les mer:

Gresskarsuppe

Nå er det sesong for gresskar. Oppskriften på gresskarsuppen under er med kokosmelk, chili, ingefær og sitrongress. Vi har brukt muskatgresskar. Muskatgresskar har form som en stor pære, og ha... Les mer>

Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i den... Les mer>