Mere Suppe, takk! (Appetitt)

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe!

Dette er historien om Jannike Isachsen (36), samboer, mamma til to gutter på 1,5 og 4,5 år og jurist i Kunnskapsdepartementet, og hennes lillesøster Elisabeth Isachsen Rye-Florentz (34), gift, en sønn på 2 og med en til i magen, kokk og økonom.

Gode råvarer

De to driftige småbarnsmødrene står bak bedriften Mere Mat og produktserien Mere Suppe.

Interessen for mat, og særlig suppe, begynte med mammas grønnsakssuppe. Hun var på ingen måte noen racer på kjøkkenet, men det hun gjorde var skikkelig og alltid med gode råvarer. En av spesialitetene var høstsuppe med rotgrønnsaker og medisterboller, og sammen gikk vi til Røa Torgbu for å kjøpe høstens lekre grønnsaker, forteller Elisabeth.

Ideen om å lage ferske supper

I ungdomstiden valgte søstrene Isachsen ulike yrkesveier. Mens storesøster tok jussen, ville Elisabeth bli kokk, og tok fagbrevet. Hun jobbet på profilerte steder som Magma, Sonja Lee og Bagatelle, og fikk også et utenlandsopphold på en restaurant i Piemonte. Og da hun fikk sjansen til å jobbe for Gordon Ramsey i London, lot hun seg ikke be to ganger.

Det var under min tid i London at jeg oppdaget hvor mye god ferdigmat og innbydende supper som fantes i butikkene, og merket at folk handlet dette i butikkene som lunsjmat og varmet i mikro på jobben. Det var da departementsjuristen Jannike foreslo at vi skulle starte opp noe sammen.

Jentene ville lage sunn og god mat uten tilsetningsstoffer. De kjøpte en 60-liters gryte med tappekran og begynte å lage ulike supper. De leiet et kantinekjøkken og brukte kveldene til å prøveprodusere med fulltidsjobb ved siden av.

Se hele artikkelen fra 2015 her: 20150319_Appetitt

Ps. Her finner du også noen gode oppskrifter, blant annet på blåskjellsuppe.

 

Del da vel!

Les mer:

Oppslag: «Supervekst med supper»

To søstre startet gaselleselskapet Mere Mat på si mens de hadde faste jobber. Salget av ferdiglagede supper vokser nå så sterkt at gründerne kun satser på "sideprosjektet". Jannike Isachsen h... Les mer>

To søstre som startet egen bedrift

Suppehistorien vår startet allerede i 2007 da Elisabeth, som er kokk, hadde jobbet en sommer hos Gordan Ramsey i London. Her oppdaget hun at det bugnet av spiseklare supper i inspirerende matbutikker... Les mer>