Hjemmelaget nudelsuppe

Prøv hjemmelaget nudelsuppe med gode råvarer. Oppskriften på nudelsuppe er vanskelig å legge fra seg når man først har prøvd den en gang. Med smaker av ingefær, koriander og vårløk. Denne suppen kan nytes kjøttfri (og uten egg så klart). Nudelsuppe passer også godt sammen med noen biter fersk laks. Husk at laksen kun skal trekke et par minutter i kraften mot slutten av koketiden.

 

Hjemmelaget nudelsuppe (ca 4 porsjoner)

 

Dette trenger du:
8 dl vann
et par skjeer fiskesaus og østserssaus
en bit ingefær, skrellet og skåret i tynne skiver
½-1 ss soyasaus
2 ts kjøttbuljong
2 gulrøtter
½ squash
3-4 vårløk
2-3 sjampinjong
1 håndfull vasket babyspinat
koriander
3-4 vaktelegg eller 2 hønseegg
nudler

Fremgangsmåte

Lag kraften først. Kok opp vann og ha i noen biter ingefær, soyasaus og kjøttbuljong. La det småkoke mens du forbereder de andre ingrediensene. Vask, skrell og skjær grønnsakene i fyrstikker eller tynne skiver. Vårløken kan du raskt forvelle i kokende vann. En mandolin er et veldig bra redskap når du skal kutte grønnsaker i nudelsuppe.

Kok eggene, og nudlene som anvist på pakken. Ha i grønnsakene og la det trekke i noen få minutter (dette går fort). Ha i spinaten helt til slutt. Legg nudlene i skåler og øs over kraft med grønnsaker. Server med frisk koriander på toppen og kokte egg.

Håper det smaker!

Del da vel!

Les mer:

Hva er misosuppe?

Lurer du på hva misosuppe er? Kort forklart er misosuppe en næringsrik japansk suppe som inneholder to ting; miso og dashi. Dashi er kraften man bruker i misosuppe, og den lager man før selve suppe... Les mer>

Grønnkålsuppe med kokos

Dette er en kremet grønnkålsuppe med kokosmelk. Den er god på smak og ikke minst er det mange fordeler med grønnkål. Supper er en god måte å få i seg mye grønnsaker på, og denne suppen varme... Les mer>

Mere Suppe, takk! (Appetitt)

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe! Dette er histori... Les mer>