Mulligatawny oppskrift

Dette er suppen som hovmesteren serverer grevinnen lille julaften. Så her er det bare å sette på «Grevinnen og hovmesteren», lene seg tilbake og nyte en smakfull skål med Mulligatawny suppe.

Mulligatawny er full av gode smaker, og inneholder blant annet  kokosmelk, karripasta og kanelstang. Hvis du ikke har tid til å lage denne oppskriften fra bunnen av, kan du varme en skål med en suppe som minner om Mulligatawny, nemlig Mere Suppe – Kylling, curry og grønnsaker.

 

 

Dette trenger du:
1 løk
3 hvitløksfedd
4 poteter
2 gulrøtter
3 selleristenger
1 ss frisk ingefær
1 ts rød chili
2 ts madras curry paste
1 ts koriander, malt
1/2 ts spisskummen
1 kanelstang
1 ts tørket, malt ingefær
1 ss sukker, helst Demerara
2 ss nøytral olje
8 dl kyllingkraft
salt
2 dl røde linser, ferdigkokt
250 g kylling (fersk)
3 dl kokosmelk
1/2 dl yoghurt naturell
2 ss sitronsaft, presset
frisk mynte eller koriander

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt i terninger. Skjær sellerien i tynne skiver. Hakk chili og riv ingefær. Varm olje i en romslig kjele og fres løk og hvitløk et par minutter med karripasta (madras curry paste finnes i både mild og sterk i asiahyllen), tørre krydder, sukker, revet ingefær og chili.

Bland i potet, gulrøtter og selleri og fres videre ett minutts tid. Hell i kyllingkraft og rør inn litt salt. Kok i ca. 10 minutter under lokk.
Vend inn linsene og kok videre i ca. 10 minutter. Det er veldig praktisk med ferdigkokte linser, så slipper du å bløtlegge dem før bruk. Renskjær kyllingen. Skjær kyllingkjøtt i fine stykker og tilsett sammen med kokosmelken. Kok videre i ca. 5 minutter. Smak til med yoghurt og sitron.

Server suppen i varme suppeskåler. Finhakk mynte eller koriander og strø over. God jul!

Del da vel!

Les mer:

Kylling, curry & grønnsaker

Serveringstips Mere Suppe kyllingsuppe er en fyldig og mettende suppe. Hvis du ønsker en enda fyldigere suppe kan du tilsette gule linser. Vår kyllingsuppe smaker også godt med nanbrød og raita t... Les mer>

Super duper suppe

Siden søstrene Elisabeth og Jannike Isachsen startet suppeproduksjon på kjøkkenet i 2010, har pilene bare pekt i én retning: rett opp. Nå er Mere Suppe inne på Meny og Deli de Luca, og planene e... Les mer>