Mere Suppe Linser, gresskar, søtpotet og spinat

Har du lyst til å lage vår linsesuppe selv kan du selvfølgelig gjøre det. Den er proppfull av grønnsaker og proteinrike linser.

Linsesuppe med gresskar, søtpotet og spinat

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1 liten løk
1/2 søtpotet
1/2 flaskegresskar eller 1/8 vanlig gresskar
2 ss olivenolje
200 g gule, grønne og røde linser (eller 1-2 bokser ferdigkokte)
5 dl grønnsakskraft (1-2 terninger til 5 dl vann)
8 dl vann
1 håndfull fersk spinat
en liten håndfull fersk koriander
en god klunk extra virgin olivenolje
1 ts eddik
Salt og pepper

Slik lager du vår linsesuppe

Skrell og hakk løken. Skrell søtpoteten og skjær av skallet på gresskaret. Skjær grønnsakene i små terninger. Skyll linsene.

Varm olivenoljen i en kjele og stek løken på middels varme til den blir blank, det tar ca. 5 minutter.

Ha i grønnsaksfond og vann. Tilsett linser og kok opp. Når det hele koker, har du i terninger av søtpotet og gresskar. La det hele småkoke i ca. 15 minutter

Grovhakk fersk koriander og ha i suppen sammen med spinaten. Tilsett en liten skvett eddik og extra virgin olivenolje.

Smak til med salt og pepper. Kok det hele et par minutter til før du serverer.

Serveringstips

Linser er proteinrike, men ønsker du enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som du varmer opp i suppen. En håndfull friske urter som koriander og persille og litt ekstra virgin olivenolje smaker også veldig godt.

Veganske tips

Linser er en veldig god proteinkilde. For en enda fyldigere linsesuppe tilsetter du ekstra ferdigkokte linser. Noen ekstra biter søtpotet er godt i. Dryss over friske urter som koriander og persille, og hell over extra virgin olivenolje som topping. Ha gjerne ferskt brød eller rundstykke til.

Del da vel!

Les mer:

Hvorfor er maten vi lager sunn?

For oss er det veldig viktig at folk engasjerer seg. At noen bryr seg om hva de finner i butikkhyllene. Vi får stadig tilbakemelding, både ris og ros, og vi gjør stadig modifikasjoner basert på ko... Les mer>

Laget suppe kveldstid i en 60 liters gryte

Elisabeth Isachsen hakker raskt opp de grønne bladene som ligger foran henne. I kjelen ved siden av surrer allerede fennikel og purre. Sammen med storesøster Jannike Isachsen står hun bak det nye s... Les mer>

Super duper suppe

Siden søstrene Elisabeth og Jannike Isachsen startet suppeproduksjon på kjøkkenet i 2010, har pilene bare pekt i én retning: rett opp. Nå er Mere Suppe inne på Meny og Deli de Luca, og planene e... Les mer>