Mere Suppe Kylling, curry og grønnsaker

I vår kyllingsuppe lager vi curry pastaen selv fra bunnen av. I denne oppskriften har vi brukt ferdig indisk currypaste. Vår egen oppskrift kommer etterhvert.

 

Kyllingsuppe med curry og grønnsaker

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1 medium stor løk
2-4 ss olivenolje
ca 2 ss indisk currypaste (vår currypaste inneholder: tomatpuré, fersk ingefær, eddik, olivenolje, vann, fersk hvitløk, bukkhornsfrø, chili, cumin, sennepsfrø, salt og gurkemeie)
350 g kyllingslårkjøtt
2 poteter
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
5 dl vann
3 dl kokosmelk
en liten håndfull fersk koriander
Salt

Slik lager du vår kyllingsuppe med curry og grønnsaker

Skrell og grovhakk løk og stangselleri. Del poteter og gulrøtter i terninger. Varm oljen i en kjele på middels varme. Tilsett løken og stek til den er blank.

Ha i stangselleri, potet og gulrot og rør godt rundt. La det steke i et par minutter. Del kyllinglårene i små biter. Ha kyllingen i kjelen sammen med currypaste og kokosmelk. Hell over vann og kok opp.

La det hele koke i ca. 10 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt.

Smak til med salt hvis det trengs.

Grovhakk koriander og dryss over ved servering.

Serveringstips

Mere Suppe Kyllingsuppe er en fyldig og mettende suppe. Hvis du ønsker en enda fyldigere suppe kan du tilsette gule linser.

Kyllingsuppen smaker også godt med nanbrød og raita til. Litt fersk koriander på toppen gjør susen.

Del da vel!

Les mer:

Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske lins... Les mer>

To søstre som startet egen bedrift

Suppehistorien vår startet allerede i 2007 da Elisabeth, som er kokk, hadde jobbet en sommer hos Gordan Ramsey i London. Her oppdaget hun at det bugnet av spiseklare supper i inspirerende matbutikker... Les mer>

Suppetirsdag får oss ut av tidsklemma

I en travel hverdag er det enkelt å ty til lettvinte og mindre sunne middagsløsninger. Å lage noe fra bunnen av, som alle liker og som metter kan virke som et tidkrevende prosjekt. Innfør suppetir... Les mer>