Mere Suppe Gulrot, chili og ingefær

Her deler vi oppskrift på vår egen gulrotsuppe med kokosmelk, chili og ingefær.

mere-suppe-gulrotsuppe

Gulrotsuppe med chili og ingefær

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1/2 løk
1/2-1 rød chili
2 ss fersk ingefær
5-6 store gulrøtter
2 ss rapsolje eller olivenolje
6 dl vann
2 dl kokosmelk
1/2 ts eddik
salt

Slik lager du vår gulrotsuppe

Skrell gulrøttene og løken. Hakk løken og skjær gulrøttene i skiver. Finhakk chili og ingefær.

Varm oljen i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank, den skal ikke få farge. Det tar ca. 5 minutter.

Tilsett gulrøttene og rør godt rundt i 10 minutter. Ha i ingefær og chili.

Hell over vann og kok opp.

La det hele småkoke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett kokosmelken og kok i ytterligere 5 minutter.

Mos suppen med en stavmikser til den blir helt fløyelsmyk.

Smak til med eddik og salt.

 

Serveringstips

Dampede biter søtpotet smaker herlig i gulrotsuppen! Ønsker du en mer thai-inspirert suppe, prøv med biter av stekt scampi eller kylling, hakket sitrongress, en skvis lime og fersk koriander.

Stekte biter chorizopølse smaker også fortreffelig i gulrotsuppen.

Del da vel!

Les mer:

Mere Suppe, takk! (Appetitt)

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe! Dette er histori... Les mer>

Matspaneren: Mere Suppe – proppfull av grønnsaker!

I følge Matspaneren i VG Vektklubb kan det være en utfordring å spise like mye grønnsaker som helsedirektoratet anbefaler. For en grønn boost kan en skål med suppe være et godt valg, i tillegg ... Les mer>