Mere Suppe Blomkål, nepe og persillerot

Har du lyst til å lage vår blomkålsuppe? Her deler vi oppskriften vår med deg. Det er ikke noe hokus pokus eller hemmelige ingredienser i våre produkter.

MERK: Denne oppskriften er under oppdatering.

mere-suppe-blomkalsuppe

Blomkålsuppe med nepe og persillerot

(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 ss smør
1 ss olivenolje
1 liten persillerot
2 middels store, melne poteter (for eksempel pimpernell eller kers pink)
1 hvit nepe
4 dl vann
2 dl matfløte
1-2 ss crème fraîche
2 dl helmelk
Salt og hvit pepper

Slik lager du vår blomkålsuppe

Skrell og hakk løken. Skyll blomkålen og del den i buketter. Skrell og skjær potenene, persilleroten og nepen i små biter eller skiver. Varm olivenoljen og smøret i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank. Det tar ca. 5 minutter.

Tilsett blomkål, potet og persillerot. Hell over vann og kok opp.

Kok det hele til grønnsakene er møre, det tar ca. 15 minutter. Ta noen buketter blomkål ut som du kan bruke ved servering.

Ha i helmelk, matfløte og crème fraîche. La det småkoke i ca. 5 minutter.

Mos suppen med en stavmikser til den blir fløyelsmyk. Smak til med salt og hvit pepper, og ha så i blomkålbukettene du satte av.

blomkalsuppe-mere-suppe

Serveringstips

Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Ikke bare smaker det fortreffelig, men det sprø og gylne baconet er fin kontrast til den hvite suppen. Eller hva med en tradisjonell vri? Kok noen buketter blomkål å ha i suppen ved servering og riv muskat over.

Vegetartips

Rist gresskarkjerner på en tørr stekepanne, og dryss over nykvernet pepper ved servering. Eller kok noen ekstra buketter blomkål og ha i suppen ved servering. Riv over muskatnøtt og dryss over gressløk og persille.

Del da vel!

Les mer:

5 om dagen med suppe

Et måltid suppe er en fin måte å få i seg grønnsaker på. Med et par skåler fyldig grønnsaksuppe får du i deg 4 av 5 om dagen. Supper med mye grønnsaker er også fulle av god næring for krop... Les mer>

Blomkål – En god kilde til protein

Blomkål har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til vekst i muskelmassen. Blomkål er også rik på vitamin C og kostfiber. Kostfiber finner du i rotgrønnsaker og er godt for fordøy... Les mer>

Matspaneren: Mere Suppe – proppfull av grønnsaker!

I følge Matspaneren i VG Vektklubb kan det være en utfordring å spise like mye grønnsaker som helsedirektoratet anbefaler. For en grønn boost kan en skål med suppe være et godt valg, i tillegg ... Les mer>