Mere Gryte Gulasj

Dette er oppskriften vår på Mere Gryte Gulasj med fløyelsmyk potet- og persillerotmos.

Gulasj (4 porsjoner)

 

Dette trenger du:
3-4 ss olivenolje
600 g storfebog
2 stk løk
2 stk rød paprika
4-5 dl vann
2 ts grønnsaksfond (konsentrert)
1,5 ts paprikapulver
1-2 fedd hvitløk
40 g bacon
1 ss balsamicoeddik
2 ss tomatpuré
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts karve
1,5 ts cayennepepper
1 ts merian
POTET- OG PERSILLEROTMOS:
7 stk poteter (gjerne pimpernell)
2 stk persillerot
1 dl fløte
kokevann
30 g smør
1 ts salt

Slik lager du Gulasj

Salt kjøttet og brun/stek det i stekepanne i halvparten av oljen. Gjør det i 2-3 omganger slik at kjøttet stekes og ikke kokes.

Finhakk løk og skjær paprika strimler mens kjøttet steker.

Ha kjøttet over i en ildfast form sammen med vann og kraft.

Kutt bacon i biter og stek det sammen med løken.

Tilsett paprikapulveret, cayennepepper/chilipulver, pepper, merian og karve og la det surre i fem minutter til.

Ha i 2/3 av paprikaen og la det surre noen minutter til.

Tilsett tomatpuré, salt og eddik og bland godt.

Ha alt over sammen med kjøttet i den ildfaste formen, og tilsett vann/kraft ved behov.

Bakes i ovnen i ca 1,5 time. Tilsett resten av paprikaen etter 1 time.

 

Slik lager du potet- og persillerotmos

Skrell persillerot og poteter, og del de i biter. Ha i en gryte og dekk til med vann, kok opp og la koke til potetene er møre.

Smelt smør og fløte sammen i en gryte.

Mos potene og persilleroten mens du heller over melke- og smørblandingen.

Smak til med salt og eventuelt pepper.

Del da vel!