Mere Gryte Green Curry

Her er oppskriften vår hvis du vil lage Mere Gryte Green Curry selv. Ingen hemmeligheter, til og med curry pasten lager vi fra bunnen av med egen oppskrift.

Green Curry med jasminris (4 porsjoner)

 

Dette trenger du:
450 ml kokosmelk
75 g/2 toppede ss green curry paste (se nederst)
525 g kyllinglårkjøtt
1,5 ts kyllingfond (konsentrert)
4 dl vann
1,5 ts tamarind
2-3 ss fiskesaus
2 ts palmesukker
150 g aspargesbønner (eller sukkererter)
75 g thai aubergine
45 g bambusskudd
1-3 stk rød chili
1,5 ss thai basilikum mos
4-6 kaffirlimeblader
GREEN CURRY PASTE
8 stk store grønne chili (30 g)
8-10 stk sitrongress
4 stk sjalottløk
1 stk fersk galangal
16 fedd fersk hvitløk
2 ss limejuice (kaffir lime)
4 stk kaffir limeskall, finrevet
2 ts rekepasta
10 stk kaffirblader
2 stk små, grønne chili
3 håndfuller korianderblader (thai)
2 ts korianderfrø
2 ts svart pepper (hele)

Slik lager du grønn currypaste

Rens og del chiliene i to. Behold frøene i halvparten av dem hvis du vil ha det skikkelig sterkt.

Kutt av toppene på sitrongresset og ta av et ytterste skallet hvis det er skikkelig trælete. Ta av skallet på kaffirlime og press juicen, ha til side.

Skrell sjalottløken og hvitløken, og skjær av skallet på galangalen.

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en så glatt masse som mulig.

NB: lag store porsjoner og frys det du ikke trenger med en gang.

 

Slik lager du Green Curry med jasminris

Ha 1/3 av kokosmelken i en kjele/dyp panne. Reduser kokosmelken til den sprekker/skiller seg.

Bland currypastaen i kokosmelken, og la det steke i et par minutter.

Kutt kyllingkjøttet i passe store biter og bland det godt inn i curryen.

Ha i resten av kokosmelken, vann/buljong, fiskesaus, tamarindsaus, palmesukker og kaffirlimeblader. La det småkoke til kyllingen er nesten gjennomkokt, ca. 10-12 minutter.

Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt chilien på skrått i tynne skiver og ha det i. Kok 2-3 minutter.

Server med kokt jasminris til.

Del da vel!