Vi redder 1 tonn gresskar!
Gresskar er en råvare med en kort salgsperiode og sesong. Vi redder nå et tonn gresskar fra gården Berge i Tjølling utenfor Larvik.
Foto: oktober 2019, Østlandsposten
Programmet Matsjokket på NRK i høst viser at vi kaster en tredel av grønnsakene vi kjøper. I tillegg vil en tredel av grønnsakene som produseres aldri nå butikk.
Gresskar som skulle kastes
Mere Mat tok kontakt med gresskarbonden Hans Kristian Berge for å høre om han hadde noen gresskar igjen etter Halloween. Det hadde han, de små gresskarene som butikkene ikke kunne bruke skulle kastes.
Helt siden i vår har disse gresskarene blitt stelt, vannet og fulgt opp. Da fortjener de også å bli spist.
Etter avtale med Berge fikk vi sendt disse gresskarene til vår lille fabrikk i Stokke. Et tonn gresskar fikk vi inn i starten av november. Gresskarene finner du i Linsesuppen vår.
En av våre viktigste oppgaver som matprodusent er å inspirere og bidra til å redusere matsvinnet. I dag stå matbransjen for en tredel av matsvinnet, mens forbruker kast mest. Hver 8. handlepose med mat kastes i følge Matvett.no. Det ønsker vi å være med å endre!
Se Matsjokket på NRK.no ved å klikke her.
Vil du lese flere artikler om Mere Mat? Klikk her.