Matspaneren: Mere Suppe – proppfull av grønnsaker!

I følge Matspaneren i VG Vektklubb kan det være en utfordring å spise like mye grønnsaker som helsedirektoratet anbefaler. For en grønn boost kan en skål med suppe være et godt valg, i tillegg til at det er magert og metter.

For å lese hele artikkelen til Matspaneren i VG Vektklubb, klikk her.

Tester sunnere alternativer

Hver måned tester klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist sunnhetsgraden av nye matvarer som markedsføres som et sunnere alternativ.

vg-vektklubb-mere-suppe

Suppe er en god, sunn og mager middag. Nå har matspaneren testet ferdigsuppene fra suppemerket Mere suppe, der én porsjon gir deg hele to av «5 om dagen».

vg-vektklubb

 

«Som om du skulle laget det på ditt eget kjøkken»

Mere suppe reklamerer med at suppene deres består av bare gode og sunne grønnsaker og råvarer, og bare det. Ingen tilsetningsstoffer. Som om du skulle laget suppe på ditt eget kjøkken. En titt på varedeklarasjonen bekrefter dette: her er det grønnsaker, vann, olivenolje, salt og krydder.

Suppene inneholder en stor andel grønnsaker. Hvor stor andel er litt vanskelig å regne ut, da et par av grønnsaksingrediensene ikke står angitt med prosenter, men så langt jeg klarer å regne ut så inneholder gulrotsuppa minimum 55 prosent grønnsaker og tomatsuppa minimum 75 prosent (!) grønnsaker.

Det er mye, og veldig bra! Blomkålsuppa inneholder minimum 48 prosent grønnsaker, som er mindre enn de to andre suppene, men mer enn blomkålsuppen fra Eldorado som har 38 prosent grønnsaker.

tomatsuppe-mere-suppe

Hvor sunt er det?

Her er det ikke så mye å utsette på sunnhetsgraden. Suppene har en svært høy andel grønnsaker (særlig tomatsuppa), og et lavt saltinnhold. Kaloriinnholdet er lavt. Unødvendige tilsetningsstoffer og smaksforsterkere er fraværende.

2,5 dl av tomatsuppen gir deg omtrent 190 gram grønnsaker, og det kan regnes som nærmere to av de fem anbefalte frukt- og grønnsaksporsjonene. Dette er imidlertid en liten porsjon suppe, og krever nok at man har litt brød eller rundstykker til.

Tar du hele suppeboksen på 530 gram (cirka 5 dl) får du i deg nesten 400 gram grønnsaker, men bare 260 kcal så det er fortsatt plass for litt brød som tilbehør, eller kanskje et kokt egg eller to i suppen. Da får du et mer sammensatt og mettende måltid.

Del da vel!

Les mer:

Mere Suppe er testvinner: Ferske porsjonssupper

Det kommer stadig flere ferske porsjonssupper i butikkhyllene. Og et varmt måltid suppe er super mat for de som vil ned i vekt da det er mettende og næringsrikt. Les mer om suppe i kostholdet og se ... Les mer>

5 om dagen med suppe

Et måltid suppe er en fin måte å få i seg grønnsaker på. Med et par skåler fyldig grønnsaksuppe får du i deg 4 av 5 om dagen. Supper med mye grønnsaker er også fulle av god næring for krop... Les mer>

Oppslag: «Supervekst med supper»

To søstre startet gaselleselskapet Mere Mat på si mens de hadde faste jobber. Salget av ferdiglagede supper vokser nå så sterkt at gründerne kun satser på "sideprosjektet". Jannike Isachsen h... Les mer>