Mere Mat redder 1 tonn gresskar!

Foto hentet fra Østlandsposten.

Programmet Matsjokket på NRK viser at vi kaster en tredel av grønnsakene vi kjøper. I tillegg vil en tredel av grønnsakene som produseres aldri nå butikk. 

Kort sesong for gresskar

Gresskar er en råvare med en kort salgsperiode og sesong. Vi redder nå et tonn gresskar fra gården Berge i Tjølling utenfor Larvik. Helt siden i vår har disse gresskarene blitt stelt, vannet og fulgt opp. Da fortjener de også å bli spist.

Linsesuppe med gresskar

Derfor tok vi kontakt med gresskarbonden Hans Kristian Berge for å høre om han hadde noen gresskar igjen etter Halloween. Det hadde han, de små gresskarene som butikkene ikke kunne bruke skulle egentlig kastes.

I stedet ble de sendt til vår lille suppefabrikk, et tonn med gresskar fikk vi inn i starten av november. Gresskarene bruker vi nå i Mere Suppe med linser, gresskar, søtpotet og spinat.

Matredder

En av våre viktigste oppgaver som bedrift er å inspirere og bidra til å redusere matsvinnet. Matbransjen står for en tredel av matsvinnet, mens det er forbruker som kaster mest, hver 8. handlepose i følge Matvett.no. Det ønsker vi å endre på!

Se programmet Matsjokket på NRK, klikk her.

 

Del da vel!

Les mer:

Gresskarsuppe

Nå er det sesong for gresskar. Oppskriften på gresskarsuppen under er med kokosmelk, chili, ingefær og sitrongress. Vi har brukt muskatgresskar. Muskatgresskar har form som en stor pære, og ha... Les mer>

Linser, gresskar, søtpotet & spinat

Serveringstips Vår linsesuppe inneholder proteinrike linser, men ønsker man enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som varmes opp i suppen. En håndfull fris... Les mer>

Reduser matsvinnet – Lag restepizza!

Lager du god restemat er du med å bidra til å redusere matsvinnet i hjemmet. Forbruker kaster hver 8. handlepose med mat ifølge Matvett.no. Dette er et stort miljøproblem og her kan vi alle bidra.... Les mer>