Linsesuppe med chorizo

Linser tilhører belgfruktfamilien, men til forskjell fra bønner må de ikke bløtlegges først – de kan brukes på direkten. Lager du linsesuppe trenger du altså ikke å kjøpe ferdigkokte. Dermed får du en bedre konsistens på disse herlige småsakene.

Linser tiltrekker seg smakene de blandes med, og passer godt sammen med saftig chorizo.

Linsesuppe med chorizo (2-4 porsjoner)

Dette trenger du:
1 ss olje
1 ss smør
1/2 løk
2 hvitløksfedd, knuste
125 g chorizopølse eller ca. 1/2 kveilet pølse
en kvast rosmarin og timian
70 g grønne linser, ca. 3 middels store håndfuller
1 L buljong

Fremgangsmåte

Hakk løken i små biter og surr den i olje og smør med to knuste hvitløkfedd. Skjær pølsen i skiver og ha den i kjelen med løken og en kvast timian og rosmarin. Stek pølsebitene til de har fått litt farge. Skyll linsene og ha dem i kjelen. Rør rundt til de er helt dekket av fett. Ha i kraft og kok til linsene er møre, det tar ca. 30 minutter.

Del da vel!

Les mer om våre produkter:

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>

Laget suppe kveldstid i en 60 liters gryte

Elisabeth Isachsen hakker raskt opp de grønne bladene som ligger foran henne. I kjelen ved siden av surrer allerede fennikel og purre. Sammen med storesøster Jannike Isachsen står hun bak det nye s... Les mer>

På tur med suppe på termos

På tur er det godt å ha med seg noe næringsrik påfyll. Fyll termosen med favorittsuppen din, og la sjokoladen ligge inntil videre. På tur på fjellet er det ekstra godt med noe som varmer. Matti... Les mer>