Mere Gryte Lam Tagine

Ønsker du å lage Mere Gryte Lam Tagine selv? Her deler vi oppskriften, bruk gjerne couscous fullkorn som vi bruker.

Lam Tagine (4 porsjoner)

Dette trenger du:
600 g lammebog eller lår u/ben
2-3 ss ras el hanout (se nederst)
3-4 ss olivenolje
1 løk
1/2 ss fersk ingefær
1 fedd hvitløk
1,5 ss biffond (konsentrert)
1 ts akasiehonning
10-12 stk tørket aprikos
1/2-1 søtpotet
1/3 flaskegresskar
1 ts salt
4-5 dl vann
1 ts grønnsaksfond (konsentrert)
1-2 ss sultana rosiner (eller vanlige)
RAS EL HANOUT:
2,5 ss cumin frø (hele)
2 ts svart pepper (hele)
6 ss korianderfrø (hele)
1/2 ss koriander (malt)
1 ts nellik (malt)
1 ss ingefær (malt)
1 ss gurkemeie (malt)
1 ss kardemomme (malt)
1/2 ss muskat (malt)
1 ts chilipulver

Slik lager du Ras el hanout:

Sett en stekepanne på middels til høy temperatur, og rist de hele krydderiene i en tørr panne slik at aromaene frigjøres. Knus deretter de hele krydderiene litt i en morter, ikke knus det helt fint. Bland inn de malte krydderiene.

Slik lager du Lam Tagine:

Bland krydderblandingen (Ras el hanout) godt inn i kjøttstykkene. La det ligge noen timer, aller helst over natten.

Varm halvparten av oljen i en panne. Ha i kjøttstykkene og la de ligge rolig i pannen til de får stekeskorpe. Ikke rør og vend på stykkene, da er det lett at kjøttet kokes og ikke stekes. La det steke i ca. 2-3 min på hver side. Ha så kjøttet over i en ildfast gryte.

Hakk løken og kutt opp ingefæren og aprikos mens kjøttet steker.

Stek løken til den er blank, tilsett hvitløk og ingefær.

Ha i søtpotet, gresskar og aprikos, legg på lokk og la det koke i noen minutter.

Tilsett akasiehonning, kraft og salt.

Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med kjøttet og bak i ovnen i ca. 1,5 timer.

Server med fullkorns couscous til.

Del da vel!