Mere Gryte Lam Tagine

Marrokansk lammegryte med fullkorn couscous. Aprikos, kanel og muskatnøtt gjør dette til en spennende smakskombinasjon.

En tagine er en tradisjonell, ildfast form med lokk i keramikk som brukes til å lage ulike gryteretter over glødende kull.

 

Lam Tagine (4 porsjoner)

Dette trenger du:
600 g lammebog eller lår u/ben
2-3 ss ras el hanout (se nederst)
3-4 ss olivenolje
1 løk
1/2 ss fersk ingefær
1 fedd hvitløk
1,5 ss biffond (konsentrert)
1 ts akasiehonning
10-12 stk tørket aprikos
1/2-1 søtpotet
1/3 flaskegresskar
1 ts salt
4-5 dl vann
1 ts grønnsaksfond (konsentrert)
1-2 ss sultana rosiner (eller vanlige)
RAS EL HANOUT:
2,5 ss cumin frø (hele)
2 ts svart pepper (hele)
6 ss korianderfrø (hele)
1/2 ss koriander (malt)
1 ts nellik (malt)
1 ss ingefær (malt)
1 ss gurkemeie (malt)
1 ss kardemomme (malt)
1/2 ss muskat (malt)
1 ts chilipulver

Slik lager du Ras el hanout:

Sett en stekepanne på middels til høy temperatur, og rist de hele krydderiene i en tørr panne slik at aromaene frigjøres. Knus deretter de hele krydderiene litt i en morter, ikke knus det helt fint. Bland inn de malte krydderiene.

Slik lager du Lam Tagine:

Bland krydderblandingen (Ras el hanout) godt inn i kjøttstykkene. La det ligge noen timer, aller helst over natten.

Varm halvparten av oljen i en panne. Ha i kjøttstykkene og la de ligge rolig i pannen til de får stekeskorpe. Ikke rør og vend på stykkene, da er det lett at kjøttet kokes og ikke stekes. La det steke i ca. 2-3 min på hver side. Ha så kjøttet over i en ildfast gryte.

Hakk løken og kutt opp ingefæren og aprikos mens kjøttet steker.

Stek løken til den er blank, tilsett hvitløk og ingefær.

Ha i søtpotet, gresskar og aprikos, legg på lokk og la det koke i noen minutter.

Tilsett akasiehonning, kraft og salt.

Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med kjøttet og bak i ovnen i ca. 1,5 timer.

Server med fullkorns couscous til.

Del da vel!

Les mer:

Mere Gryte Green Curry

Green Curry er en sterk kyllinggryte med opprinnelse fra Thailand. Vi har laget vår currypaste fra bunnen av, og kverner grønn chili, ingefær, kaffirlimeblader, hvitløk og mye annet godt. &... Les mer>

Mere Gryte Gulasj

Gulasj er en smaksrik biffgryte med tradisjon fra Ungarn. Vi lager vår med en mild potet- og persillerotmos som tilbehør.   Gulasj (4 porsjoner)... Les mer>

Mere Suppe Linser, gresskar, søtpotet og spinat

Har du lyst til å lage vår linsesuppe selv kan du selvfølgelig gjøre det. Den er proppfull av grønnsaker og proteinrike linser. Linsesuppe med gresskar, søtpotet og spinat (4 porsjoner)... Les mer>