Kyllingsuppe med svartkål og søtpotet

Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Dette er en næringsrik bladkål som vi har brukt i en suppe med kylling. I suppen har vi også søtpotet, som er knall oransje og rik på betakaroten (vitamin A). Begge disse næringsrike grønnsakene tilberedte vi på Gol-fjellet. Prøv også bakt søtpotet med godt kryddersmør og gressløk til middagen, det er kjempegodt!

Dette trenger du:
Olivenolje
2 kyllinglår, uten ben og skinn
spisskummen
2 sjalottløk, finhakket
1 gul paprika i terninger
1 rød paprika i terninger
2 store søtpoteter i terninger
1 L hønsekraft eller buljong
1 pakke med svartkålblader, skjær i tykke strimler
1 bunt frisk koriander
Salt og pepper

Fremgangsmåte: Skrell og hakk opp grønnsakene som beskrevet. Varm olivenolje i en større gryte og stek kyllinglårene sammen med kryddere på middels høy varme. Stek i ca. 10 minutter. Ha så i sjalottløk, paprika og søtpotet og fres det hele i et kvarter. Hell i kraften og la det hele koke under lokk en halvtimes tid til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Ha svartkålen i gryten og la koke et par minutter til.

Plukk kyllinglårene og ha kjøttet i suppeskåler, når du serverer suppen heller du rykende varm suppe over kyllingkjøttet. Server med friske urter til, som koriander.

Del da vel!

Les mer:

Gryteretter er perfekt til middagsbesøk

Gryteretter er perfekt til middagsbesøk. Gjør klar alt på forhånd og la den godtgjøre seg mens du tar imot gjestene. Cassoulet er en gryterett man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. D... Les mer>

Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske lins... Les mer>