Gryteretter er perfekt til middagsbesøk

Gryteretter er perfekt til middagsbesøk. Gjør klar alt på forhånd og la den godtgjøre seg mens du tar imot gjestene. Cassoulet er en gryterett man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike.

Dette er Elisabeths egen tolkning av Cassoulet. Kjennetegnet for denne gryteretten er at den har en kraftig smak og er tomatbasert. Anbefales på det varmeste!

 

En Cassoulet-tolkning…

Dette trenger du:
300 g ferdigkokte hvite bønner
1 boks ferdigkokte kikerter
1/2 løk i terninger
2 hvitløksfedd
110 g bacon, urøkt
4 ss smør
400 g lammebog
2-3 gode pølser i biter
1 selleristang, grovhakket
1 lår andeconfit
1 boks hakkede tomater
2 ferdiggrillede paprika i glass
En kvast timian, organo og rosmarin
1-2 terninger buljong

Fremgangsmåte

Del lammekjøttet i biter og brun i 2 ss smør klarnet smør (eller olje). Stek litt og litt, gjerne i tre omganger, og pass på at kjøttet ikke koker. Kok ut gryten med vann mellom hver stekerunde.

Stek grønnsakene og baconet lett (løk, selleristang, hvitløk). Husk at det ikke skal få farge. Hell dette deretter over i gryten med lammet.

Stek pølsebitene lett i noen minutter, og ha i en boks hakkede tomater. La det steke i et par minutter til. Ha det hele i gryten med timian, oregano og rosmarin.

Pill et lår andeconfit og ha i gryten. Hvis det ikke er nok væske i gryten, tilsett buljong/vann så det dekker alle ingrediensene. La gryten småkoke i en time.

Server rykende varm med et ferskt landbrød til.

 

Del da vel!

Les mer:

Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i den... Les mer>

Persillerot og hasselnøttsuppe

Dette er en høstklassiker som vi laget sammen med Fru Timian. Det er en mild og kremet suppe som er god når du skal kose deg under et ullpledd en kjølig høstdag. Se video under for tips til hvorda... Les mer>