Grønnkålsuppe med kokos

Dette er en kremet grønnkålsuppe med kokosmelk. Den er god på smak og ikke minst er det mange fordeler med grønnkål. Supper er en god måte å få i seg mye grønnsaker på, og denne suppen varmer godt en kjølig høstdag.

Dette trenger du:
200 g grønnkål
1 liten løk
1 ss kokosolje eller annen olje
1 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
1 boks kokosmelk (400ml)
5 dl grønnsakskraft eller buljong
3 dl vann
Lime
Kokosflak

Fremgangsmåte:

Rens grønnkålbladene for harde stilker og finhakk løken. Varm oljen i en gryte og stek løken til den er blank i ca. 10 minutter på middels varme. Tilsett hvitløk og chilipulver, og stek et par minutter til. Legg grønnkålen i gryten og stek til den er godt dekket av løk- og oljeblandingen.

Hell over kokosmelk og kraft/buljong, og kok til grønnkålen er myk. Mos suppen i en blender eller med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Dryss over ristede kokosflak, en skvis lime og skvett over noen dråper chiliolje ved servering.

Ristede kokosflak: Roter kokosflakene hurtig rundt i en stekepanne på høy varme til de er gylne i kantene. Ha over en liten klype salt.

Del da vel!

Les mer:

Blomkål – En god kilde til protein

Blomkål har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til vekst i muskelmassen. Blomkål er også rik på vitamin C og kostfiber. Kostfiber finner du i rotgrønnsaker og er godt for fordøy... Les mer>

Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i den... Les mer>