Grønnkålsuppe med kokos

Grønnkålsuppe med kokos er lett å lage og smaker kjempegodt! Suppen er også vegansk om du bruker grønnsaksfond eller buljong.

Det fantastiske med supper som denne er at de er veldig næringsrike og har mye smak. Prøv med ulikt tilbehør, kanskje noen ristede kikerter med chiliflak som topping for mer protein?

 

Grønnkålsuppe med kokos

(ca. 4 porsjoner)

Dette trenger du:
200 g grønnkål
1 liten løk
1 ss kokosolje eller annen olje
1 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
1 boks kokosmelk (400ml)
5 dl grønnsakskraft eller buljong
3 dl vann
Salt
Lime
Chiliolje, ristede kokosflak eller annen topping

Fremgangsmåte

Fjern de harde stilkene på grønnkål-bladene. Det gjør du ved å brette bladene på langs. Hold stilken godt fast med den ene hånden. Med den andre hånden tar du tak i enden av bladet (der stilken er tykkest) og drar bladet av stilken. Se denne video med forklaring. 

Finhakk løken. Varm oljen i en kjele og surr løken på middels varme i ca. 5 minutter.

Tilsett finhakket hvitløk og chilipulver, og stek et par minutter til. Legg grønnkålen i gryten. Rør godt mens du steker slik at grønnkålbladene blir godt dekket av løk- og oljeblandingen.

Hell over kokosmelk og kraft eller buljong. Kok til grønnkålen er myk. Mos suppen i en blender eller med en stavmikser, og smak til med salt. Dryss over ristede kokosflak, en skvis lime og skvett over noen dråper chiliolje ved servering.

Ristede kokosflak

Varm en stekepanne til høy varme. Ha i kokosflakene og roter hurtig rundt til de er gylne i kantene. Det tar bare noen sekunder så her gjelder det å følge med.

 

Håper det smaker!

Del da vel!

Les mer:

Grønnkålpesto

Grønnkål er den mest vitaminrike grønnsaken, proppfull av næringsstoffer. Dette gjør grønnkål til noe av det sunneste du kan spise! Lager du din egen grønnkålpesto har du tilbehør til gr... Les mer>

Linser, gresskar, søtpotet & spinat

Serveringstips Vår linsesuppe inneholder proteinrike linser, men ønsker man enda mer proteiner, så ha gjerne i strimlet kyllingfilet eller biter av torsk som varmes opp i suppen. En håndfull fris... Les mer>

Hjemmelaget nudelsuppe

Prøv hjemmelaget nudelsuppe med gode råvarer. Oppskriften på nudelsuppe er vanskelig å legge fra seg når man først har prøvd den en gang. Med smaker av ingefær, koriander og vårløk. Denne su... Les mer>