Grønnkålpesto

Grønnkål er den mest vitaminrike grønnsaken, proppfull av næringsstoffer. Dette gjør grønnkål til noe av det sunneste du kan spise!

Lager du din egen grønnkålpesto har du tilbehør til grønnsakssuppe, på brødskiva, i salaten eller til fersk fisk. Prøv gjerne grønnkålpesto til vårsuppe med grønne grønnsaker.

Grønnkål har et høyt innhold av proteiner som bidrar til vekst i muskelmassen. Grønnkål inneholder også betakaroten som er med å opprettholde hud og syn. Videre har supergrønnsaken også en del C-vitamin, som styrker immunsystemet og øker opptak av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, og spiser du grønnkål får du også i deg det.

Det er altså utrolig mye godt for kroppen din i en grønnsak.

Grønnkålpesto oppbevares i et tett glass i kjøleskapet – mørkt og kaldt. I kjøleskapet holder den seg en god stund.

 

Grønnkålpesto

Dette trenger du:
150 g grønnkål, renset og skyllt
1 god håndfull spinat, renset og skyllt
1 god bit revet parmesan, manchego eller pecorino
2 ss gresskarkjerner
1/4 fedd hvitløk
en skvis fersk sitron
1 dl olivenolje

Slik lager du grønnkålpesto

Forvell grønnkålen og spinaten i saltet, fosskokende vann. Dette gjøres blant annet for å bevare grønnkålens næringsstoffer. Legg oppi grønnkålen først, den trenger ca. et halvt minutt, spinaten kun noen sekunder. Hell det hele over i et dørslag, og la det kjøle seg ned i kaldt, rennende vann.

Klem vannet så godt det går ut av grønnkålen og spinaten, og ha det hele i en bolle. Ha i revet ost, gresskarkjerner, hvitløk og en skvis sitron. Bruk en stavmikser til å mose alt mens du sper med oljeblandingen. Smak til med salt hvis du ønsker det.

 

Del da vel!

Les mer:

Vårsuppe med grønne grønnsaker

Vårsuppe er full av grønne, næringsrike grønnsaker. Dette er en kjøttfri suppe som du enkelt lager vegetar ved å bruke grønnsakskraft. Prøv gjerne vårsuppe med grønnkålpesto i ved servering... Les mer>

Brenneslesuppe

Brenneslesuppe har en spennende smak, og et lite sting på tunga. Prøv å lage den selv, hovedingrediensen er tross alt både næringsrik og gratis! Det er noe helt spesielt med å lage et godt m... Les mer>