Gresskarsuppe

Nå er det sesong for gresskar. Oppskriften på gresskarsuppen under er med kokosmelk, chili, ingefær og sitrongress.

Vi har brukt muskatgresskar. Muskatgresskar har form som en stor pære, og har et tynnere skall en kjempegresskar. Den er litt fastere og mer delikat i kjøttet. Muskatgresskar kalles også flaskegresskar eller butternut squash.

Prøv gjerne denne oppskriften og serveringsmetoden til Halloween.

muskatgresskar

Asiatisk gresskarsuppe

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1 løk, grovhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts chili, finhakket
1 ss sitrongress, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
ca 1 kg muskatgresskar
2 ss olje til steking
5 dl kraft eller buljong
4 dl kokosmelk
Salt og pepper
Koriander og et par lime

Slik lager du gresskarsuppe:

Hakk opp grønnsakene. Skrell muskatgresskaret og del den i to på langs. Fjern frøene og del deretter i middels store terninger.

Varm oljen i en stor kjele. Ha i løk og hvitløk og stek på middels varme til til løken er blank. Tilsett deretter chili, sitrongress og ingefær. Stek videre i ca 5 minutter så alle smakene blir trukket ut i oljen. Ha gjerne i litt mer olje hvis det er for lite.

Hell over kraften/buljongen og ha i gresskar-terningene. Kok opp. Sett så på lokk og la det hele putre i en halvtimes tid til gresskaret er myknet.

Rør inn kokosmelken. Ta kjelen av varmen og mos alt med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Server med fersk koriander og en skvis lime.

Del da vel!

Les mer om våre produkter:

Perfekt suppe til Halloween!

Dette må være den perfekte middagen å servere til Halloween. Et gresskar fylt med en deilig suppe av muskatgresskar og søtpotet. Muskatgresskar kalles også flaskegresskar eller butternut squash. ... Les mer>

Suppetirsdag får oss ut av tidsklemma

I en travel hverdag er det enkelt å ty til lettvinte og mindre sunne middagsløsninger. Å lage noe fra bunnen av, som alle liker og som metter kan virke som et tidkrevende prosjekt. Innfør suppetir... Les mer>

Mere Suppe er testvinner: Ferske porsjonssupper

Siden 2010 har vi laget fersk suppe som skal være et sunnere alternativ til lunch, overtidsmat eller middag. Bramat.no kåret Mere Suppe Tomat, squash og basilikum til vinneren av testen. Testen e... Les mer>