Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske linsesuppe, og spør hva hun liker best når det kommer til grønnsaker og supper.

🌱Hvilke grønnsaker liker du best?

Grønnsaker kan brukes til så mangt, og jeg er veldig glad i rotgrønnsaker! De kan brukes til det aller meste. Jeg har bestandig gulrot i kjøleskapet, til både knasking og matlaging. 🙂

🍵 Har du en favorittsuppe?

Det er helt umulig for meg å velge, for jeg elsker supper! Det skriver jeg også om i bloggen min. Jeg elsker både kjappe hverdagssupper hvor jeg bruker fond eller buljongterninger til smakssetting, og skikkelige festsupper. Jeg har vokst opp i Inn-Trøndelag hvor Inderøysodd er den store festmaten. Vi liker jo ikke å omtale soddet som en suppe, men det er jo en festsuppe, sånn egentlig 😉

Oppskrift på indisk linsesuppe 
(4 personer)

Dette trenger du:
1 liten løk
3 fedd hvitløk
½-1 rød chili
2 cm ingefær
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
½ ts sennepsfrø
1 ts gurkemeie
½ ts spisskummen
½ ts malt korianderfrø
½ ts garam masala
1 ts nykvernet pepper
2 ss tomatpuré
1 liten gulrot
6–7 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning eller –fond
2 dl kokosmelk
250 g tørre røde linser
cherrytomater og vårløk til servering

Fremgangsmåte:

Finhakk løken, hvitløkfeddene og chilien. Hvor mye chili du vil bruke og om du vil ha med frøene eller ikke (det er de som gir mest hete) bestemmer du selv. Suppen blir ikke veldig sterk selv om du bruker en hel chili med frøene i. Skjær vekk skrellet på ingefæren før du river den på den fine siden av rivjernet. Ha alt dette oppi en kjele sammen med oljen og saltet og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.

Knus sennepsfrøene i en morter og ha både dem og resten av krydderne i pannen. Surr videre i noen minutter. I mens skreller du gulroten og river den på den grove siden av rivjernet. Ha det i kjelen sammen med vannet, buljongen, kokosmelken og de tørre linsene. Kok opp og la det småkoke til linsene er møre. Hvor lang tid det tar varierer litt fra linser, men rundt 40 minutter er det greit å beregne. Smak til med salt og pepper før servering. Her har jeg skjær opp noen cherrytomater og vårløker som jeg har over suppen ved servering.

Vil du også bake egne naanbrød? Se Fru Timian oppskrift på hjemmelagde naanbrød.

 

Del da vel!

Les mer:

Ny vegansk linsesuppe!

Vegansk linsesuppe med søtpotet, gresskar og en god del spinat. Linsesuppen egner seg godt som en lett middag eller et godt mellommåltid, og er perfekt etter trening! Hell i en kasserolle og la putr... Les mer>

Sterk dame med dilla på poke bowls og gode supper

Trening og bevegelse er en naturlig del av hverdagen til Annema Refsnes. Hun driver sitt eget treningsstudio på Skøyen, AMR Fitness, og som personlig trener ønsker hun å motivere til en aktiv hver... Les mer>