Brenneslesuppe

Brenneslesuppe har en spennende smak, og et lite sting på tunga. Prøv å lage den selv, hovedingrediensen er tross alt både næringsrik og gratis!

Det er noe helt spesielt med å lage et godt måltid utav planter man finner ute i naturen. Ta med deg hansker, saks og en papirpose og legg ut på tur. Det er de nyeste og minste plantene som smaker best. Har brenneslen vokst seg stor har den en mer bitter smak.

Passer fint som en forrett eller lett middag.

oppskrift brenneslesuppe

Brenneslesuppe

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
3 dl forvellet og hakket brennesle
Vann
1 ss smør
1 løk
1 L buljong eller kraft
en god klunk fløte
salt og pepper

Slik lager du brenneslesuppe

  1. Kok de hakkede brenneslene i saltet vann i et par minutter. Hell alt over i et dørslag, og la det avkjøle seg litt. Skrell og hakk løken.
  2. Smelt smøret i en kjele og ha i løken. La det surre et par minutter til løken er blank. Ha i brenneslen, slå over buljong eller kraft og la det koke i ca. 10 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper. Tilsett en god klunk med fløte. Mos suppen med en stavmikser og server. Prøv gjerne med sprøstekt bacon eller et kokt egg til – smaker herlig!

Del da vel!

Les mer:

Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i den... Les mer>

Grønnkålpesto

Grønnkål er den mest vitaminrike grønnsaken, proppfull av næringsstoffer. Dette gjør grønnkål til noe av det sunneste du kan spise! Lager du din egen grønnkålpesto har du tilbehør til gr... Les mer>