Blomkål – En god kilde til protein

Blomkål har et høyt innhold av proteiner. Proteiner bidrar til vekst i muskelmassen. Blomkål er også rik på vitamin C og kostfiber. Kostfiber finner du i rotgrønnsaker og er godt for fordøyelsen din. Vitamin C er blant annet med på å styrke immunsystemet. En fyldig blomkålsuppe er derfor en ypperlig måte å få i seg proteiner på, enten du lager den selv eller lager vår blomkålsuppe med nepe og persillerot.

 

Blomkålsuppe med muskat (2-3 porsjoner)

I denne oppskriften lager vi blomkålsuppe som en velouté – altså er den tyknet med eggeplomme som for øvrig også inneholder protein. Dette gir blomkålsuppen en deilig konsistens, og mild og rund smak. Du kan selvfølgelig sløyfe eggeplommen og lage en helt enkel blomkålsuppe.

Dette trenger du:
2 stk purre, bare den hvite delen
1 ss smør
1 blomkål
2 ss mel
6 dl vann, kraft eller buljong
Salt (smak til med ekstra buljong eller salt?
Pepper
1 eggeplomme
1 dl crème fraîche
Muskat

Hvordan lages blomkålsuppen?

Rens og vask purren og del hvite delen i passe biter. Spar den grønne delen til noe annet. Smelt smøret i en kjele og ha i purren. La den surre til den blir myk, blank og fin. Del blomkålen i buketter og skyll den. Ha melet i purreblandingen. Rør rundt et par minutter, og pass på at melet ikke får farge. Kok opp vann og rør ut buljong hvis du ikke har kyllingkraft for hånden. Det går også fint med vann. Spe mel- og purreblandingen med vannet/kraften mens du rører kraftig. Ha i blomkålen og la det putre i en halvtimes tid under lokk på svak varme til blomkålen er helt mør.

 

Mos suppen i gryten med en stavmikser. Bland eggeplomme med fløte eller crème fraîche og ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Sett tilbake på varmen og rør rundt til suppen tykner, men pass på at det ikke koker! Dryss over muskat ved servering.

Viktig om tykning av suppen med eggeplomme

Det er viktig at suppen ikke koker etter at eggeplommen blandes inn på slutten, da koagulerer egget og gir en mer «eggete» smak og en klumpete konsistens – ikke den fløyelsmyke kremen du er på jakt etter.

Del da vel!

Les mer:

Squashsuppe

Squashsuppe er en lett suppe, både i innhold og i måten den er laget på. Squash er kalorifattig, og grønnsaken kan gjerne brukes i stedet for pasta i ulike retter. Squash tiltrekker seg nemlig sma... Les mer>

Blomkål, nepe & persillerot

Serveringstips Ha gjerne gressløk og sprøstekte biter av bacon på toppen av vår blomkålsuppe rett før servering. Ikke bare smaker det fortreffelig, men det sprø og gylne baconet er fin kon... Les mer>