Nydelige asparges

Grønne asparges er i sesong i Norge i mai-juni. Asparges er fullpakket med vitaminer og mineraler, og bidrar blant annet til et bedre immunsystem. Asparges er rett og slett godt for deg, også er det jo en vårlig og god smak!

Hvite asparges

Denne oppskriften på aspargessuppe kan varieres med hvite asparges. Forskjellen mellom grønne og hvite asparges er at grønne gror over bakken, mens de hvite gror under bakken. Hvit asparges har en noe mer kraftig smak som nesten er litt bitter.

aspargessuppe

Aspargessuppe (4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
vann til koking
2 ss salt
2 bunter grønne asparges
2 ss smør
1 løk
1 L aspargeskraft (kokvannet)
en dæsj crème fraîche
sort pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vannet med salt. Skyll aspargesene og knekk av den nederste delen der det knekker naturlig. Skrell og hakk løken. Når vannet fosskoker, ha i aspargesene og la dem koke et par minutter. De skal være møre, men ikke overkokte. Dette tar bare noen minutter.

Mens aspargesen koker, skrell og hakk løken. Smelt smøret i en panne med høy kant og ha i løken. La det surre et par minutter. Bruk en hullsleiv og ta ut aspargesene fra det kokende vannet. Spar gjerne på et par asparges til servering. Legg dem rett over i pannen med løken. Ta ut aspargesene fra det kokende vannet. Tilsett noen øser av kokevannet og la det koke et minutt eller to til.

Mos suppen og smak på den. Trengs det mer salt?

Tilsett en dæsj crème fraîche dersom du ønsker en rundere smak. Kvern masse sort pepper på toppen og server!

Nyt suppen!

Del da vel!

Les mer:

Grønnkålsuppe med kokos

Grønnkålsuppe med kokos er lett å lage og smaker kjempegodt! Suppen er også vegansk om du bruker grønnsaksfond eller buljong. Det fantastiske med supper som denne er at de er veldig næringsri... Les mer>

Squashsuppe

Squashsuppe er en lett suppe, både i innhold og i måten den er laget på. Squash er kalorifattig, og grønnsaken kan gjerne brukes i stedet for pasta i ulike retter. Squash tiltrekker seg nemlig sma... Les mer>