Vår linsesuppe fra skratch

Oppskrifter

Vår linsesuppe er proppfull av grønnsaker! Linser er proteinrike og du kan ha i så mye du vil. Her er vår oppskrift på linsesuppe med søtpotet, gresskar og spinat.

Linsesuppe mere mat
Mere mat Linse

Ingredienser

1 liten løk
1/2 søtpotet
1/2 flaskegresskar eller 1/8 vanlig gresskar
2 ss olivenolje
200 g gule, grønne og røde linser (eller 1-2 bokser ferdigkokte)
5 dl grønnsakskraft
6 dl vann
1 håndfull fersk spinat
1 liten håndfull fersk koriander
en god klunk extra virgin olivenolje
1 ts eddik
salt og pepper

Linsesuppe med søtpotet, gresskar og spinat

(4 porsjoner)

Skrell og hakk løken. Skrell søtpoteten og skjær av skallet på gresskaret. Skjær grønnsakene i små terninger og skyll linsene godt i kaldt vann.

Varm olivenoljen i en kjele og stek løken på middels varme til den blir blank, det tar omtrent 5 minutter. Så tilsetter du grønnsaksfond, vann og linser og koker opp. Når suppen koker, har du i terninger av søtpotet og gresskar. La det hele småkoke i omtrent 15 minutter til grønnsakene er møre.

Grovhakk fersk koriander og ha i suppen sammen med spinaten. Tilsett en liten skvett eddik og extra virgin olivenolje. Smak til med salt og pepper. Kok det hele et par minutter til før du serverer.