Vår kyllingsuppe fra skratch

Oppskrifter

Oppskrift på vår spicy kyllingsuppe med indiske smaker. En perfekt suppe å styrke seg på. Har du tid og lyst kan du lage den selv!

Msu kyllingsuppe 4
Mere mat kylling

Ingredienser

1 medium stor løk
2-4 ss olivenolje
ca. 2 ss indisk currypaste (vår currypaste inneholder: tomatpuré, fersk ingefær, eddik, olivenolje, vann, fersk hvitløk, bukkhornsfrø, chili, cumin, sennepsfrø, salt og gurkemeie)
350 g kyllinglårkjøtt
2 poteter
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
5 dl vann
3 dl kokosmelk
en liten håndfull fersk koriander
salt

Slik lager du kyllingsuppe med curry og grønnsaker

4 porsjoner

Skrell og grovhakk løk og stangselleri. Del poteter og gulrøtter i terninger. Varm oljen i en kjele på middels varme. Tilsett løken og stek til den er blank.

Ha i stangselleri, potet og gulrot og rør godt rundt. La det steke i et par minutter. Del kyllinglårene i små biter. Ha kyllingen i kjelen sammen med currypaste og kokosmelk. Hell over vann og kok opp.

La det hele koke i ca. 10 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt hvis det trengs. Det vil avhenge av hvor salt currypasten du bruker er.

Grovhakk koriander og dryss over ved servering.