Vår kikert- og kyllingsuppe fra skratch!
OppskrifterVil du lage kikert- og kyllingsuppen vår selv? Det kan du selvfølgelig gjøre!
Her er vår oppskrift på krydret kikert- og kyllingsuppe med tomater, spinat og linser.
Ingredienser
1 medium stor løk
3 ss olivenolje
2 gulrøtter
2 stenger stangselleri
2 fedd hvitløk
1 potet
1-2 ss tomatpuré
2 ts malt koriander
3 ts malt spisskummin
2 ts gurkemeie
2 ts tørket timian
¼ ts malt kanel
2 ts tørket og malt ingefær
¼ ts chilipulver
2 ts malt fennikelfrø (eller hele eller droppe)
1 boks hakket tomat, 400 g
2 ts harissa paste
1,3 l kraft (eller vann med buljong)
1 boks ferdigkokt kikerter
1 liten boks ferdigkokt linser (eventuelt 50 g tørre linser)
3-400 g kyllingkjøtt (vi bruker kyllinglårkjøtt) i strimler
En håndfull spinat (fryst eller fersk)
Fersk koriander
En klunk extra virgin olivenolje
Salt og sort pepper
Slik lager du kikert- og kyllingsuppe med tomat, spinat og linser
4 porsjoner
Skrell løken og grovhakk den. Varm olivenolje i en kjele og svett løken et par minutter på middels varme til den er blank.
Skrell, kutt og vask gulrøttene, poteten og stangsellerien, og hakk opp hvitløksfeddene. Ha det i sammen med løken på middels varme med lokk. Ha i tomatpuré og alle krydderne og la det steke et par minutter sammen med grønnsakene.
Ha i hakket tomat, harissa og kraft og la det koke i ca. 10 minutter. Bruker du tørre linser, ha disse i nå (halveparten av mengden hvis de er tørre).
Ha i kyllingen, la det putre i et par minutter før du tilsetter spinaten og koriander. Smak til med salt og hell en stråle god olivenolje før du serverer suppen.
Vel bekomme!