Vår gulrotsuppe fra skratch

Oppskrifter

En deilig, fløyelsmyk gulrotsuppe med et spark av chili og ingefær. Denne oppskriften er med kokosmelk som gjør suppen vegansk. Har du tid og lyst så lag den selv da vel!

Meremat gulrotsuppe cashew 1
Mere mat gulrot

Ingredienser

1/2 medium stor løk
1/2 rød chili
2 ss fersk ingefær
5-6 store gulrøtter
2 ss raps eller olivenolje
5 dl vann
2 dl kokosmelk
1/2 ts eddik
salt

Slik lager du gulrotsuppe med chili og ingefær

(4 porsjoner)

Skrell gulrøttene og løken. Hakk løken og skjær gulrøttene i skiver. Finhakk chili og ingefær.

Varm oljen i en kjele og stek løken på middels varme til den er blank, den skal ikke få farge. Det tar ca. 5 minutter. Tilsett gulrøttene og rør godt rundt i 10 minutter. Ha i ingefær og chili. Hell over vann og kok opp.

La det hele småkoke i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre. Tilsett kokosmelken og kok i ytterligere 5 minutter. Mos suppen med en stavmikser til den blir helt fløyelsmyk. Smak til med eddik og salt.