Vår fiskesuppe fra skratch
OppskrifterEn deilig, kremet fiskesuppe med laks, torsk og sei. Rik på omega 3 og med masse gode grønnsaker. Vil du lage vår fiskesuppe selv? Følg oppskriften under.
Ingredienser
1 seifilet
1 laksefilet
1 torskefilet
1-2 gulrøtter
1/2 purre
2 stangselleri
2 ss konsentrert fiskekraft, for eksempel fra Bong
6 dl vann
2 ss hvitvin
3 ss crème fraîche
1,5 dl matfløte
1 ss maisenna
Slik lager du fiskesuppe
4 porsjoner
Bruk gjerne frossen fisk, da tar du den ut av fryseren et par timer før du skal lage fiskesuppen.
Klargjør alle ingrediensene. Rens fisken og del fiskefiletene i terninger. Vask og skrell grønnsakene. Skjær gulrøttene, purren og stangsellerien i tynne skiver.
Kok opp vannet i en kjele. Ha i konsentrert kraft, hvitvin og matfløte. Etterpå pisker du crème fraîche ut i kraften slik at det ikke blir noen klumper i den. Bland ut maisenna i litt vann og rør det ut i kraften. Dette er med å tykne suppen. Kok det hele opp og skru deretter ned varmen.
Legg fisken og grønnsakene forsiktig ned i suppen. La de trekke noen minutter i kraften til den er ferdig.
Server gjerne fiskesuppen med persille på toppen og noe godt brød til.