Pho!

Oppskrifter

Pho er en kraftsuppe fra Vietnam. Basen er langtidskokt oksekraft med ulike krydder som serveres med biffstrimler og knasende grønnsaker og urter! Vi har juksa litt og brukt ferdig kraft, ble veldig bra det og.


Ingredienser:

1,5 L kjøttkraft

1 ss fersk ingefær, finhakket

3 hvitløksfedd, finhakket

6 sjalottløk, skåret i skiver

Reddiker

½ ss korianderfrø

3 hele stjerneanis

1 ts paprikapulver

½ ts chilipulver

½ kardemomme

1 kanelstang

2 ts fiskesaus

2 ts sukker (kan sløyfes)

400 g biffkjøtt i strimler

400 g nudler, kokt

Til topping: bønnespirer, lime i båter og koriander

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 220 grader. Legg sjalottløk, hvitløksfedd og ingefær på et stekebrett og drypp over 2 ss stekeolje. Bak i ovnen i 25 minutter til det er gyllent.

Rist korianderfrø i en tørr stekepanne på svak varme i et par minutter og mos dem. Kok opp kjøttkraften eller buljongen og ha i krydder, kanelstang og stjerneanis. Hell i 1 ts fiskesaus. Trenger kraften mer salt?

Mariner biffen i 1 ts fiskesaus. Varm opp stekepannen og stek biffen på middels varme i tre minutter på hver side for medium stekt. Skjær i tynne strimler.

Kok risnudler som anvist på pakken.

Server med nudler i skålen først, hell så over kraften og deretter koriander. Legg noen skiver reddiker og biffstrimler over og skvis til slutt over litt limesaft.

Mere mat 3