Kyllingsuppe med svartkål
OppskrifterVi tok med oss masse gode grønnsaker og råvarer, og dro til Golfjellet på hyttetur en helg. Det er det som er så fint med supper, man kan bruke det man har, kanskje tilsette et par ting til man har lyst på.
Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Svartkålen har et spissere blad og en mørkere farge. Den dyrkes nå i Norge, men stammer fra Italia. Full av vitaminer, mineraler og antioksidanter bidrar grønnkål til å styrke immunforsvaret.
Føler du deg ekstra sporty kan du prøve svartkål i en smoothie med avokado. Men den passer også godt i en salat i tillegg til andre salatblader.
Oppskrift kyllingsuppe med svartkål
ca. 4 porsjoner
Den næringsrike bladkålen brukte vi i en varmende suppegryte med kyllinglår og søtpotet. Søtpotet har sin knall oransje farge fordi den er rik på betakaroten.
Ingredienser
1 gul paprika
1 rød paprika
2 store søtpoteter
2 sjalottløk
1 pakke svartkålblader
olivenolje
2 hele kyllinglår
1 ts spisskummen
1 L hønsekraft eller buljong
1 bunt fersk koriander
salt og pepper
Slik lager du kyllingsuppe med svartkål
Prepping av grønnsaker
Del gul paprika, rød paprika og søtpotetene i terninger. Finhakk sjalottløken og skjær svartkålbladene i tykke strimler.
Stek kyllinglårene
Varm olivenoljen i en stor kjele. Stek kyllinglårene sammen med spisskummen på middels høy varme. Kyllinglårene skal steke i ca. 10 minutter. Ha i sjalottløk, paprika og søtpotet og fres det hele i et kvarter.
Kok suppen
Hell i kraft eller buljong og la suppen koke under lokk i en halvtimes tid til søtpotetterningene er møre. Smak til med salt og pepper. Ha strimlene med svartkål i suppen og la det koke et par minutter til.
Servér
Plukk kyllinglårene og ha kjøttet i suppeskåler. Når du serverer suppen heller du rykende varm suppe over kyllingkjøttet. Server med friske urter til, som koriander.